Înțelepciunea acumulată cu anii de gospodine este uimitoare. Cunoscând câteva secrete, puteți nu doar să gătiți perfect, dar și să păstrați produsele, pentru a le salva de la procesul rapid de alterație. Aceste sfaturi vă vor ajuta în gospodărie, astfel încât aflarea la bucătărie va fi o adevărată plăcere.
Agitați timp de un minut un ou crud, după care îl puteți fierbe. Veți obține un adevărat ou de aur!
Cuțitul fierbinte vă va ajuta la prepararea tartinelor din înghețată.
Tăiați bucata necesară de cașcaval împreună cu ambalajul. Acesta poate fi utilizat pentru a acoperi bucata de cașcaval rămasă.
Nu aruncați verdeața care a început să se îngălbenească. Amestecați-o cu ulei de măsline și turnați-o în containerul pentru gheață.
Dacă nu aveți la îndemână ctitorul, folosiți sticla cu vin.
Dacă doriți să oferiți unei pizza reci aroma și gustul inițial, încălziți-o pe tigaie, și nu în cuptorul cu microunde.
O mâncare perfectă în timp record – pâinea de cașcaval. Adăugați verdeață și puneți pâinea în cuptorul cu microunde sau cuptorul obișnuit.
Pentru a tăia rapid roșiile cherry, puneți-le între două farfurii plate și tăiați cu un cuțit ascuțit.
Turnați lapte fierbinte peste rămășițele de cremă nutella din borcan. Veți primi o ceașcă de ciocolată fierbinte cu aromă irezistibilă!
Maioneza poate fi înlocuită cu smântână, dacă o amestecați cu un gălbenuș de ou fiert și o lingură de muștar.
Pentru ca țelina și broccoli să se păstreze mai mult timp, înveliți legumele în folie.
Cartofii nu vor încolți, dacă îi veți păstra împreună cu merele. (merele conțin etilen, care împiedică apariția colților)
Pentru a obține mărimea dorită a tartei, folosiți folia de aluminiu.
Frișca de casă bătută, cu care puteți decora orice deserturi: Luați 1 pahar de frișcă cu fracția de grăsime mare din frigider, adăugați o lingură de zahăr și puțină sare. Amestecați bine. Atâta tot!
Iată cum puteți prepara coșulețe frumoase pentru fructe și deserturi:
Pentru a lua cel mai copt fruct de avocado, rupeți o bucată de tulpină.
Pentru a nu căpăta o nuanță întunecată, stropiți cu oțet de mere sau păstrați împreună cu o felie de ceapă.
Un dejun pentru bărbați: adăugați în formele pentru copt bucăți de becon și ouă după care prăjiți.
Fructele proaspete nu se vor acoperi cu mucegai, dacă le veți înmuia în soluție slabă de oțet.
Congelați vin în containerele pentru gheață pentru a-l folosi în experimentele culinare.
Ananașii trebuie păstrați cu coada în jos, atunci ei se vor coace mai repede și vor fi dulci.
Înainte de fierbere, străpungeți coaja oului cu un ac, pentru ca ulterior să fie decojit mai repede.
Pentru a înlătura tulpina, bateți cu ea bine de masă.