18 rețete culinare, care gospodinele se adună o viață întreagă

18 rețete culinare, care gospodinele se adună o viață întreagă

-
//
29.09.2014

18 rețete culinare, care gospodinele se adună o viață întreagă

1. Pentru a deveni mai pufoasa omleta se adaugă 1-2 linguri de apă la un pahar de ouă și se bat bine.

2. Dacă vrei ca aluatul să devină mai aromat şi mai gustos, adaugă în el în loc de drojdie, un pic de coniac

3. Albușurile vor face mai multa spuma dacă sunt la temperatura camerei decât dacă de abia le-ați scos din frigider și adăugați câteva picături de suc de lămâie; Gălbenușul dimpotrivă ii place temperatura camerei și zahărul.

 4. Ungeți carnea înainte de a o praji cu un pic de miere pentru c ea sa devina frumoasa, aurie.

5. Ceapa opărită își va pierde gustul amar.

6. Ficatul va fi mai gustos și mai moale, dacă înainte să-l gătești îi vei adăuga un pic de zahăr.

18 rețete culinare, care gospodinele se adună o viață întreagă

7. Înainte de a pune ouăle la fiert se spală în apă rece. Apa fierbinte sau apa călduța poate compromite coaja lor și în timpul fierberii te vei trezi cu ea crăpata.

 8. Laptele pus la fiert nu va da în foc, dacă se uda fundul vasului cu apa rece și se lasă la foc încet.

9. Legumele se curata și se spală chiar înainte de a se pune în apa clocotită.

10. Morcovii sun mai gustoși dacă ii introduci 5 -10 min. în apa clocotita. Morcovii ca și alte legume sunt fierți la foc mediu, iar sarea se adaugă la sfârșit.

 11. Boabele Orezului nu se vor lipi intre ele dacă înainte de pune la fiert orezul se valasa într-un bol pe 30 min. în apa rece.

 12. Sarea se va păstra mai bine și nu se va umezi dacă în ea se vor adaugă câteva boabe de orez.

13. Înainte sa pui orezul la fiert, scurge-l bine și prejeste-l. Atunci orezul nu va fi prea fiert, totodată e de ținut ca orezul nu se va umfla.

14. Laptele pus la fiert nu va da în foc dacă puneți pe fundul vasului o bucățica de zahar cubic, o farfurioara răsturnata sau dacă se uda fundul vasului cu apa rece.

 15. Orezul va rămâne transparent, dacă va fi lăsat pentru 5 minute în apă clocotită;

16. Orezul și pastele nu se vor lipi la fierbere, dacă se va adaugă un pic de ulei de măsline imediat după fierbere;

18 rețete culinare, care gospodinele se adună o viață întreagă

17. Verdeața ofilită va deveni din nou proaspătă dacă o vei pune într-un bol de apă rece amestecat cu câteva picături de oțet;

18. Dacă vreți ca legumele puse la fiert să iasă gustoase, adaugați-le în apă după ce apa a fiert. Dacă vreți însă să obțineți un bulion gustos, puneți legumele la fiert când apa e încă rece.