17 trucuri culinare pentru gospodine

17 trucuri culinare pentru gospodine

0
//
07.08.2015

Aceste trucuri sunt foarte utile în bucătărie! Cu ajutorul lor veți găti mai ușor și mai plăcut.

17 trucuri culinare pentru gospodine

  1. Dacă ați ratat momentul și nu ați reușit să luați spuma de pe bulionul din carne  și ea s-a lăsat în jos, nu vă indispuneți. Trebuie doar să mai adăugați un pahar de apă în cratiță și spuma se va ridica din nou. Acum o puteți lua în voie.
  2. Dacă nu vreți ca, carnea, coaptă în cuptor, să se ardă și să se usuce, puneți alături de ea un bol cu apă.
  3. Pentru ca supa de pui să iasă gustoasă și aromată, nu adăugați alte condimente în afară de ceapă și morcovi. Altfel, îi stricați gustul.
  4. Frunzele de dafin trebuie întotdeauna scoase după ce supa este gata, pentru a nu-i strica gustul.
  5. Bătutele vor fi mai moi, dacă înainte de prăjire vor fi unse cu oțet și ulei și lăsate pentru câteva ore.
  6. Când prăjiți pârjoalele, în primul minut dați focul mare, așa pârjoalele vor forma crustă, apoi faceți flacăra. La fel procedați când vreți să întoarceți pârjoalele.
  7. Pentru ca peștele prăjit să nu se desfacă, înainte de prăjire, trebuie șters cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate, apoi trebuie sărat și se lasă timp de 15 minute.
  8. Cu cât mai mărunt veți tăia ciupercile, cu atât ele vor fi mai gustoase și mai aromate.
  9. Pentru ca cartofii dați prin răzătoare să nu se înegrească, adăugați imediat un pic de lapte și amestecați.
  10. Cu cât cartoful este mai „bătrân” cu atât mai multă apă se toarnă la fierbere.
  11. Pentru ca la prăjire uleiul să nu sară, presărați întâi în tigaie un pic de sare, di abia după asta turnați uleiul.  
  12. Uleiul vegetal rtrebuie turnat în salată în ultimul rând, (după adăugarea tuturor condimentelor). Sarea nu se dizolvă în ulei.
  13. Pentru ca la prăjire untul să nu se înegrească, ungeți tigaia mai întâi cu puțin ulei vegetal, apoi adăugați untul.  
  14. Aluat cu drojdie se va potrivi mai repede, dacă în el vor fi înfipte câteva paste tubulare.
  15. Salatele cu maioneza vor avea un gust special, dacă  înainte de servire va fi pusă în ele pentru puțin timp, o coajă de lămâie.
  16. Găina de casă se va găti mai repede dacă după 30 de minute de fierbere va fi cufundată în apă rece timp de cinci minute.
  17. Pentru a evita mirosul de pește prăjit, puneți în ulei felii de cartofi cruzi.

17 trucuri culinare pentru gospodine