În cea mai mare parte, cu toții folosim pâine albă și neagră. Dar această diversitate nu se termina aici. Vă sugerăm să încercai pâinea verde. Aceasta se face cu spanac proaspăt. Reteța în sine este simplă, iar pâinea iese aromată, moale și delicioasă. De asemenea, este mult mai sănătoasă decât cea vândută în magazine.
Mod de preparare:
Clătiți frunzele de spanac și dați-le prin blender.
Apoi se adaugă un pic de sare, ou, lapte și miere. Se amestecă toate la viteza medie pană se fac piure.
Într-un castron mare, combină cele două tipuri de făină cu drojdie și untul topit. Se toarnă totul peste piureul de spanac.
Framantă aluatul. Fie manual, fie printr-un aparat special.
Se toarnă în aluatul câteva picături de ulei vegetal și se acoperă vasul cu folie de bucătărie. Se lasă într-un loc cald timp de o oră.
Când aluatul își mărește volumul de două ori, loviți-l puțin cu pumnul ca să se micșoreze un pic.
Oferiți aliatului forma unei pâine așa cum se arată în video. Puteți împărți aluatul în două părți, și să obțineți două pâini. Dar puteți face și una mare.
Se toarnă aluatul într-o formă unsă cu ulei vegetal și se lasă timp de 40 de minute.
Apoi se coace în cuptorul preâncălzit la 180 grade timp de 30-40 minute.
Când crusta pâinii devine aurie, puteți scoate pâinea din cuptor.
Pâine feliată caldă. M-lea-lea!
Poftă Bună. Mai multe detalii pot fi văzute în video.