mamaplus

Noi detalii despre copilul decedat la Spitalul Clinic de Psihiatrie

-
//
09.09.2024

Un copil în vârstă de 13 ani, diagnosticat cu intoxicație cu substanțe psihotrope, care suferea de retard mintal sever, a decedat pe patul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Codru”. Ulterior, reprezentanții Ministerului Sănătății au venit cu clarificări în acest sens.

mamaplus

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, minorul s-a tratat, inițial, de bronhopneumonie, la Spitalul Raional Căușeni, transmite radiomoldova.md.

După ce a fost externat, familia sa a observat o înrăutățire a stării sale de sănătate și a revenit, pe 2 septembrie, la Spitalul din Căușeni. În aceeași zi, în urma examinării de către medicul psihiatru, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru.

Așadar, la internare, în staționar, copilul a fost diagnosticat cu retenție urinară de etiologie toxică medicamentoasă. Drept urmare, pacientul a fost internat în Secția de terapie intensivă, unde i-a fost aplicat tratament medicamentos. 

„Însă starea generală a continuat să se agraveze, progresând simptomatica de intoxicație, care a provocat insuficiență poliorganică”, mai anunță Ministerul.