![protv.md mamaplus](/sites/default/files/styles/650x365/public/2022-03/4-alimente-bune-pentru-tiroida-1618899434n22692b.jpeg?itok=yCiCvdNU)
![protv.md mamaplus](/sites/default/files/styles/650x365/public/2022-03/4-alimente-bune-pentru-tiroida-1618899434n22692b.jpeg?itok=yCiCvdNU)
Este important să consumi alimente bogate în iod, deoarece lipsa de iod este una dintre principalele cauze ale apariției tulburărilor legate de tiroidă. Consumul de iod este important pentru organism, în special pentru sugari si pentru femeile gravide. Iodul este un oligoelement prezent în cantități infime în corpul uman - 15-20 miligrame, dintre care 70-80% se găsesc la nivelul glandei tiroide.
Cea mai importantă tulburare ce apare în organism atunci când avem prea puțin iod este hipotiroidismul:
O persoană adultă trebuie să consume zilnic în jur de 150 mcg (micrograme) de iod, necesarul crescând la femeile însărcinate şi la cele care alăptează (250-300 mcg).
Se recomandă iodul natural, prezent în legume, fructe şi alge. Iodul conține aşa-numiții co-factori, mai exact, substanțe organice care ajută la asimilarea sa şi la îndeplinirea rolului său în procesele imunitare, hormonale, nervoase şi nu numai.
Alimentele verzi şi proaspete nu conțin iod în cantități foarte mari, el este perfect asimilabil şi însoțit de nutrienți ce ȋi amplifică acțiunea detoxifiantă şi reglatoare hormonală.