mamaplus

Cele mai utile sfaturi pentru femeile care se pregătesc de travaliu și naștere

-
//
17.11.2021

Primul și cel mai important sfat pentru viitoarele mămici este să se înarmeze cu multă răbdare și să aibă încredere în medicul care va asista la naștere. Fiți încrezute în forțele proprii și în ideea că totul va decurge fără complicații. Determinarea este un moment decisiv, mai ales dacă sunteți la prima naștere, iar frica de necunoscut este destul de puternică. Încercați să nu vă gândiți la asta și învățați din timp niște tehnici de respirație care vă vor fi de un real folos în sala de nașteri. Haideți să vedem în continuare care sunt cele cinci recomandări utile pe care ar trebui să le cunoască toate gravidele înainte de a-și aduce pe lume copilașii.

Zero negativitate

Unii "educatori" de nașteri cred că imaginile grafice, poveștile catastrofale și cuvintele de descurajare ("Nu vei fi în stare să naști fără cezariană!") pot afecta subconștientul și crea un blocaj mental în timpul travaliului. În cel mai bun caz, gândurile negative fac travaliul mai stresant; în cel mai rău caz, durerile se vor intensifica. Schimbați canalul la TV, sau faceți o plimbare pe jos în cazul în care subiectul vă face să nu vă simțiți confortabil. Acest lucru vă va ajuta să evitați pe viitor să fiți afectate de toate sfaturile nedorite pe care le veți primi după ce copilul se va naște.

Practicați

Când sunteți în strânsoarea travaliului, e prea târziu pentru a deschide cartea de auto-hipnoză sau a localiza o minge de naștere. Contează să vă pregătiți. Poziția ghemuită mărește dimensiunea deschiderii pelviene cu circa 28%. Dar dacă așteptați până când sunteți în travaliu să încercați pentru prima dată această poziție, nu veți avea suficientă rezistentă.

Nu stați întinsă

Pozițiile verticale, cum ar fi în picioare, mersul pe jos, în genunchi, dansul lent sau poziția ghemuit, permite gravitației să ajute la mutarea copilul mai jos și apoi la expulzarea lui. Uneori, aducerea unui copil în pelvis nu este tocmai ușoară și rapidă, așa că balansarea înainte și înapoi pe mâini și genunchi vă poate ajuta să aduceți copilul în poziția respectivă.

Pregătiți ”atmosfera”

Pentru majoritatea femeilor, un mediu întunecat și liniștit este ideal în timpul travaliului, așa că cereți asistentei sau partenerului să reducă intensitatea luminilor din cameră dar și a zgomotului. Lucrurile mici fac o diferență mare: o pernă/ perechea de șosete preferată sau un parfum liniștitor. Aromaterapia, mai ales mirosul de lavandă, este foarte calmant.

Un copil de apă

Căldura și imponderabilitatea unei băi călduțe poate fi liniștitoare pe tot parcursul travaliului, deci, dacă aveți acces la o cadă cu apă caldă, veți face un pas înțelept. Asigurați-vă că înainte de a intra în cadă aveți permisiunea medicului dumneavoastră sau a moașei - există un risc de infecție în cazul în care vi s-a rupt apa. Puteți încerca și un dus cald.

Este corpul, copilul și travaliul dumneavoastră, alegerea vă aparține în totalitate, așa că vă dorim o naștere cât mai ușoară!