Rezultatele mai multor cercetări confirmă, că apariția a cel puțin 4 din 10 tumori poate fi prevenită. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul unui regim alimentar echilibrat (sănătos) și unui stil de viață sănătos, care include activitate fizică regulată și probabil, cel mai important, investigațiile medicale făcute cel puțin o dată în jumătate de an, prescrise de specialiști.

Știați că apariția a 4 dintre 10 tumori poate fi prevenită?

Așa dar, apariția a 40% dintre tumori poate fi prevenită, având un stil de viață sănătos. 90% dintre acestea pot fi tratate cu condiția, că acestea au fost depistate în stadii incipiente, fiind efectuat un tratament corespunzător. Anume din acest motiv, sunt foarte importante investigațiile medicale și dispensarizarea, asta deoarece în cadrul unor investigații ordinare sunt depistate diverse abateri, vizibile medicului, și neobservate de pacienți. Iar dacă este vorba despre dezvoltarea tumorii, atunci aceasta necesită un tratament urgent.

Mulți greșesc atunci când se gândesc...

Foarte mulți oameni consideră, că apariția unei astfel de maladii, precum cancerul este imposibil de prevăzut sau de prevenit. Asta deoarece, boala respectivă poate avea un caracter genetic sau să fie provocată de anumiți factori ecologici – lucruri absolute greșite. Anume aceste persoane, în cele mai multe cazuri suferă de tumori cancerogene, deoarece consideră vizita la medic o pierdere de timp, iar investigațiile medicale – o ocupație care nu aduce nimic bun și nu acordă atenție suficientă simptomelor trimise de organism. Acești oameni scapă din vedere un lucru foarte important: potrivit lui Andreas Ulrih, reprezentant al Organizației Mondiale (OMS) în domeniul luptei împotriva cancerului (Elveția), în cele mai multe cazuri, această boală este provocată de particularitățile individuale ale comportamentului și obișnuințele omului.

Schimbăm stilul de viață!

Pentru a vă proteja la maxim de bolile posibile, trebuie să schimbați ceva în stilul de viață, și anume:

Să renunțați la fumat

Să nu vă aflați în locurile, unde este permis fumatul, pentru a nu vă supune influenței fumului de țigară (fumatul pasiv)

Să aveți un regim alimentar sănătos

Să vă străduiți să nu acumulați kilograme în plus

Să faceți cu regularitate sport

Să evitați aflarea la soare fără protecția respectivă (cremă protectoare)

Consumul excesiv de alcool la fel majorează riscul apariției cancerului. Declarația a fost făcută după obținerea rezultatelor unui studiu, desfășurat în Canada. Potrivit studiului, consumul unei băuturi alcoolice în fiecare zi pe o durată îndelungată de timp, poate fi un factor care predispune la dezvoltarea cancerului. Mai mult, s-a demonstrat, de exemplu, că cancerul mamar apare cu 3% mai mult în cazul în care femeia consumă zilnic 10 grame de alcool. 

Știați că apariția a 4 dintre 10 tumori poate fi prevenită?

Un alt factor, care sporește riscul dezvoltării cancerului după menopauză, este obezitatea și surplusul de greutate. Indiciile greutății corpului în orice situație nu trebuie să depășească cifra de 28,5. Totodată, majoritatea experților sunt de opinie, că alimentația sănătoasă este cheia către succes și în rezolvarea problemei respective. Este necesar să consumați un volum suficient de fructe și legume, este important să includeți în regimul alimentar cereale și produse integrale și să diminuați la minimum consumul de carne roșie și sare. Mai mult, dacă vorbim despre alimentația sănătoasă, atunci nu trebuie să uităm de pește, ulei de măsline, condimentele cum ar fi: ceapa, usturoiul, rozmarinul sau curcuma.

Usturoiul este aliatul în vederea protecției cancerului la plămâni. Pe lângă cele enumerate mai sus, de asemenea este necesar să luați în calcul virusurile și unele tipuri de bacterii, care slăbesc sistemul imunitar al organismului și contribuie la dezvoltarea cancerului. Este vorba despre virusul Papiloma, care are legătură directă cu cancerul colului uterin și bacteria Helicobacter pylori, care mărește riscul dezvoltării cancerului la stomac.

Știați că apariția a 4 dintre 10 tumori poate fi prevenită?

Rețineți

Este foarte important să faceți investigațiile medicale și să dați toate analizele necesare, recomandate de medici. Aceasta va permite diagnosticarea unei posibile maladii în stadiu incipient și tratarea corespunzătoare.

De asemenea, nu mai puțin important este păstrarea atitudinii pozitive față de viață. Nu lăsați problemele să fie mai presus de orice, zâmbiți și fiți mereu într-o dispoziție bună!