Ritmul modern de viață nu permite pierderea timpului pentru gătit. La care se mai adaugă și lipsa de dorință. În astfel de situații sunt alese bucate, prepararea cărora nu necesită mai mult de 30 de minute. Iar astfel de rețete sunt o mulțime.
Salată de pui cu fructe
Prepararea: pentru sos amestecați iaurtul, muștarul și mierea. Lăsați la o parte. Fiecare fileu de pui se taie în jumătate pe lungime, pentru a obține niște chiftele subțiri. Condimentăm cu sare și piper după gust. Într-o tigaie se încinge 1 lingură de masă de ulei vegetal. Fiecare fileu se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte. Scoatem carnea din tigaie și lăsăm deoparte. Țelina se taie în felii subțiri. Bobițele de struguri se taie în jumătate. Fileul de pui răcit se taie bucăți mici. Portocala se decojește cu cuțitul în așa fel, încât să fie scoasă coaja albă și pelicula albă dintre felii. Frunzele de salată se rup cu mîina și se pun într-un bol. Se adaugă celelalte ingrediente, se condimentează cu sare și piper, se toarnă sosul și se servește.
Fileu de somon cu pesmet în sos de roșii
Prepararea: feliile de pâine se pisează bine cu 3 linguri de masă de ulei de măsline, 2 linguri mici de suc de lămâie și 2 linguri mici de ceapă verde tăiată mărunt. Se bate până la obținerea unor fărâmituri fine. La necesitate se adaugă ulei, dacă pesmeții sunt prea uscați.
Pentru sos: roșiile se taie mărunt și se prăjesc în ½ lingură de masă de ulei de măsline. Se prăjește în jur de 2 minute, după care se condimentează cu sare (1/2 lingură mică), se adaugă condimentele (câte o lingură mică de piper pisat, oregano și busuioc ) și se ține la foc încă 2-3 minute.
Până când se pregătește sosul, încingeți cuptorul până la temperatura de 175 de grade. Condimentați cu sare și piper fileul de somon, aranjați peștele într-un vas pentru copt. Deasupra presărați amestecul de pesmet. Coaceți peștele cca 10 minute, după care includeți cuptorul la temperatura maximă pentru 1-2 minute. Se servește cu sos de roșii.
Pui copt cu ghimbir și susan
Prepararea: cuptorul se încinge până la temperatura de 215 grade. Uscați carnea de pui cu un prosop de bucătărie și lăsați-o într-un bol. Stropiți carnea cu ulei de susan. Restul ingredientelor se amestecă și se presară bine peste carnea de pui. Bucățile de carne se aranjează pe tavă cu pielea în jos. Se coc cca 20-25 de minute până la obținerea unei cruste aurii.
Budincă de cartofi cu crenvuști
Prepararea: cartofii se decojesc și se fierb în apă sărată. Se răcesc, se rad prin răzătoare mare și se adaugă ouăle bătute. Se condimentează cu sare și piper, se amestecă bine. Amestecul de cartofi se pune pe tavă unsă cu ulei. Deasupra se aranjează crenvuștii tăiați mărunt. Se presară cu cașcaval ras prin răzătoare. Se coace la cuptorul încins timp de 10-15 minute. Înainte de a fi servită se presară cu ceapă verde tocată mărunt.
Banoffe Pie
Preparare: biscuiții se mărunțesc. Untul se topește, se amestecă cu biscuiții. Se toarnă în formă, se apasă cu cu dosul lingurii, încercând să nivelați bine baza. Amestecul de biscuiți se unge cu lapte condensat. Bananele se feliază, se aranjează deasupra laptelui condensat. Frișca se bate cu zahărul pudră, după care se toarnă peste banane după bunul plac. Banoffe Pie se dă la frigider, pentru ca amestecul de biscuiți să se prindă, iar frișca să capete o formă mult mai stabilă.