Cum preparăm acasă paste colorate?

Cum preparăm acasă paste colorate?

-
//
18.11.2014

Puteți cumpăra paste colorate, însă e mult mai plăcut să pregătești pasta singură, adăugând în aluat coloranți naturali, în care veți fi sigură 100%. Și copiilor cu siguranță le va place această mâncare.

Cum preparăm acasă paste colorate?

Drept bază se ia rețeta tăiețeilor de casă

Verde. Tăiați mărunt spanac sau broccoli, aducând la consistența unui pireu și adăugați-l în aluat. În dependență de volumul legumelor, puteți obține pastă de la verde deschis până la verde închis. Gustul nu se va schimba, se va simți doar aroma ușoară de spanac sau broccoli.

Roșu. Fierbeți sfeclă, dați-o prin sită și adăugați în aluat. Puteți folosi și sucul de sfeclă roșie. Veți obține o culoare de la roz pal până la roșu închis. Pastele pot fi vopsite și cu căpșuni sau suc de vișine proaspete, ce-i drept acestea vor influența mai mult gustul, decât culoarea. Totuși va fi delicios și apetisant!

Orange. Aici puteți alege ce vă place cel mai mult – morcov, curry, ardei gras roșu copt sau roșii. Toate aceste produse însă oferă nuanțe diferite de orange. Roșiile – orange-roșu cu un gust slab. Sucul sau pireul de morcov - nuanța de orange și un gust dulce pronunțat. Ardeiul roșu – o nuanță de roșu-orange aprins și gust dulciu. Iar curry – o culoare intensă și gust picant.

Galben. Puteți obține o culoare auriu aprins și un gust moale picant cu ajutorul șofranului. Iar sucul sau coaja de lămâie (portocală) vor face pasta de culoare galben-deschis, cu aromă și gust de citrice.

Cum preparăm acasă paste colorate?

Creme-bej. Usturoiul copt și mixat va face pasta dvs. de culoare creme cu gust intens. Iar dacă veți adăuga în aluat verdeață mărunțită (busuioc sau pătrunjel) veți obține macaroane cu puncte verzi.

Ciocolată. Adăugați în aluat cacao-praf și zahăr pudră. Rezultatul – tăieței de culoare maro cu un gust fin de ciocolată, pe care îi puteți folosi la prepararea deserturilor.