Iulia Vîsoțki
Toate legumele trebuie tăiate în așa fel încât să fie aproximativ de aceeași mărime.
Metoda de preparare
Ceapa, morcovul și usturoiul se taie mărunt. Țelina se taie în bucăți mici. Se înlătură sâmburii ardeiului dulce și se taie la fel. Într-o cratiță se încinge 2 linguri de ulei de măsline, se toarnă toate legumele și se prăjesc 5-7 minute până nu se fac moi. Se spală orezul și se adaugă în cratiță, se amestecă, se toarnă apă fierbinte sau bulion și se fierbe 10 – 12 minute.Se adaugă fasolea și mazărea și se fierbe încă 3-4 minute până când orezul și legumele sunt gata. După care se sărează și pipărează. Dacă supa iese prea deasă, se mai toarnă puțină apă fierbinte sau bulion.
Parmezanul se dă prin răzătoare măruntă.Supa gata se toarnă în farfurii, se stropește cu uleiul de măsline rămas și se presară parmezan și busuiocul rupt în mână.