Chiar dacă foarte multe femei se declară sceptice în ceea ce privește măștile faciale pe bază de ingrediente naturale, preferând să meargă exclusiv la cabinetul cosmetologului, să știți că măsurile de profilaxie pentru menținerea frumuseții tenului nimeni nu le-a anulat. Rutina ta zilnică de frumusețe trebuie respectată așa cum recomandă specialiștii, iar remediile naturale vin ca un adaos la toate celalte produse.
Ei bine, ca să trecem direct la subiect, îți recomandăm masca pe bază de miere și scorțișoară care elimină eficient punctele negre nedorite de pe nas și îți face tenul mult mai strălucitor.
Cum se prepară masca
Așadar, combină 1/2 linguriță de miere cu 1/2 linguriță praf de scortișoară și aplică pasta omogenă de culoare maro pe zona nasului, acolo unde de obicei este o aglomerație de puncte negre. După 5 minute, îndepărtează pasta de pe nas cu ajutorul unei dischete demachiante umezite cu apă și admiră-ți fața perfect curată.
Ce este interesant este că masca funcționează cel puțin la fel de bine și pe tenurile mature. Atenție la tenurile sensibile: scorțișoara are rolul de a supraactiva circulația sanguină. În concluzie, este posibil să se înroșească zona afectată. Ca remediu, puteți folosi soluție cu aloe vera. De departe, până în prezent, este cea mai eficientă, simplă, ușor de aplicat, minunată intervenție pentru îndepărtarea punctelor negre de pe zona nasului.
Ce sunt, de fapt, punctele negre?
Sebumul, celulele moarte ale pielii și bacteriile blochează porii și determină apariția unor mici umflături, numite puncte negre sau puncte albe. Dacă un por blocat rămâne deschis, el poate să capete o nuanță închisă la culoare și este numit punct negru. Dacă un por înfundat se închide, partea de sus arată mai degrabă albă, așa că este numit punct alb.
Din fericire, atât punctele albe, cât și punctele negre sunt ușor de tratat. Însă uneori, chiar dacă ai încercat anumite măști de față acasă, tot medicul dermatolog te poate ajuta să scapi de problemele de tipul punctelor negre.
Factori care cresc riscul de a dezvolta puncte negre
Vârsta și dereglările hormonale sunt factori importanți când este vorba despre punctele negre. După pubertate, modificările hormonale asociate menstruației, sarcinii și folosirii pilulelor contraceptive pot scoate la iveală probleme de tipul punctelor negre, la unele femei. Alți factori care pot cauza puncte negre sunt:
- blocarea sau acoperirea porilor cu produse cosmetice
- transpirația abundentă
- epilarea cu lama și alte activități care deschid foliculii firelor de păr
- umiditatea crescută din mediul înconjurător
- unele afecțiuni și condiții, cum ar fi stresul, sindromul ovarelor polichistice și sindromul premenstrual
- medicamentele care încurajează o recuperare rapidă a celulelor pielii
- folosirea unor medicamente pe bază de steroizi, cum sunt corticosteroizii.
Contrar unor mituri populare, igiena precară nu este o cauză directă a punctelor negre.