mamaplus

Cafeaua intensifică durerile menstruale. Ce să consumi, în schimb, ca să scapi de ele

-
//
18.03.2021

Dacă ești și tu una din femeile care se confruntă cu dureri în perioada menstruației și ești mai mereu în căutarea unor soluții care ți-ar putea fi de ajutor, să știi că pe lângă preparatele analgezice există și niște remedii naturale destul de eficiente.

Bea ceai de ghimbir sau muşețel

Ghimbirul (Zingiber officinale) este folosit, încă din Antichitate (chiar de Pitagora), pentru numeroasele sale beneficii, printre care şi calmarea durerilor. Un ceai cu ghimbir şi piper negru, îndulcit cu puțin zahăr, face minuni în cazul dismenoreei. Gingerolul este compusul din ghimbir care are efect antiinflmator puternic, scade nivelul prostagLandinelor şi ameliorează, astfel, disconfortul cauzat de crampele menstruale. Pentru prepararea ceaiului, rădăcina proaspătă de ghimbir se dă pe răzătoare şi apoi se infuzează 10 minute cu restul ingredientelor. Alternativa este ceaiul de muşețel sau mentă, care relaxează uterul, acționează ca un calmant pentru organism şi reduc durerea.

Aplică puțină căldură

În timpul menstruației, muşchii uterului se contractă, ceea ce cauzează dureri menstruale, acele crampe din abdomenul inferior sau din partea lombară. Căldura aplicată local relaxează muşchii respectivi şi stimulează circulația sângelui, ceea ce va reduce intensitatea crampelor. Pentru rezultate optime, menține o căldură de 40 de grade 4 ore, cu ajutorul unui prosop înmuiat în apă fierbinte sau al unei sticle sau perne cu apă caldă, cumpărate de la farmacie. Studiile efectuate arată că aplicarea locală a unui recipient cald este la fel de eficientă ca administrarea de analgezice.

Fă mişcare

Exercițiile fizice pun sângele în mişcare, iar acest lucru reduce durerea. Specialiştii recomandată exercițiile aerobice, mersul pe jos sau înotul. Yoga poate fi, de asemenea, de ajutor în cazul dismenoreei. Ideal ar fi să începeți câte o serie de 30 de minute de excerciții zilnice cu câteva zile înainte de-a veni menstruația şi să continuați activitatea sportivă în primele zile ale sângerării.

Schimbă-ți dieta

Nu spune nimeni că trebuie scoase complet grăsimile din alimentație, ci doar să fie înlocuite, pe cât posibil, cu unele sănătoase. Evită, astfel, grăsimile saturate din produsele animale şi consumă-le, în schimb, pe cele nesaturate din uleiul de măsline, peşte (ton şi somon) sau nuci. Studiile arată că dieta vegetariană ameliorează crampele, iar alimentele care conțin vitaminele E, B1 şi B6 şi mineralele magneziu, zinc şi acizii graşi Omega-3 reduc tensiunea musculară şi inflamația.

De reținut!

Excesul de sare, grăsimi şi carbohidrați cauzează balonare şi inflamare, iar cafeaua reduce circulația sângelui către uter şi intensifică, astfel, durerile menstruale.