Pentru prima dată, fiica mea s-a confruntat cu febra când avea 1 an și 5 luni. Atunci a început să-i curgă nasul, iar peste câteva zile s-a instalat și febra. Am chemat medicul, i-a prescris antibiotice, spray nazal și antipiretice. I-am administrat copilului toate medicamentele, conform schemei prescrise de medic. Antipireticul scădea temperatura timp de 8-10 ore, iar apoi revenea cu ”forțe noi”. A durat vreo trei zile. În a patra zi, mi-a sugerat cum pot reduce temperatura fără antipiretice, am încercat să fac așa, dar momentul a fost deja pierdut. După o săptămână în care a avut secreții nazale, pe fiica mea au început s-o doară urechile și a început otita.
Prin urmare, ea a fost bolnavă timp de 3 săptămâni și s-a ajuns cu o otită purulentă și perforație a membanei. Mai târziu eu am citit despre pericolele medicamentelor antipiretice. Mai exact, ele „dezactivează” protecția naturală a organismului și permit răspândirea infecției și mai rapid. După 6 zile de antibiotice, am restabilit activitatea intestinală a fiicei noastre timp de aproape o lună.
În acel moment, eu deja foloseam produse Tentorium, dar mai mult pentru a menține sănătatea fiicei mele. În cazul de urgență, mi-a fost frică să-i dau doze crescute de propolis pe apă și drajeuri pe bază de polen de albine, deși știam că acestea sunt sigure și mulți dintre cunoscuții mei în așa fel se descurcă cu răceala la copii. Dar, după cazul otitei purulente, am decis măcar să încerc data viitoare să mă descurc doar cu ajutorul produselor Tentorium.
Am făcut o listă cu produsele pe care ar trebui să le am întotdeauna la îndemână, astfel încât să pot acționa rapid în caz de secreții nazale și dureri în gât:
Poate fi administrat la fiecare oră a câte o linguriță de ceai și el este sigur pentru copii chiar din prima zi de viață, deoarece compoziția include propolis curățat de rășini (smoală), care este ușor digerat chiar și de copii. Ajută organismul să oprească răspândirea virușilor și a bacteriilor, creând un mediu incomod de dezvoltare a infecțiilor.
Se pot administra câteva drajeuri odată, de 6 ori pe zi. Aceaste granule din polen de albine au un înveliș format din ceară și propolis. Polenul conține un complex puternic de vitamine și minerale. După mai multe cercetări se știe că, în perioada în care organismul luptă cu anumite boli, se distrug cele mai importante vitamine. De aceea, cea mai eficientă metodă de luptă împotriva infecțiilor virale sau bacteriene este administrarea vitaminelor necesare în doze mari. Întucât polenul conține toate vitaminele și mineralele necesare, acestea sunt ușor digerate chiar de organismul unui copil.
Propolis cu miere, pe bază de grăsime. Poate fi folosit atât extern, cât și intern. Dacă apare febra, îl aplic pe zonele ganglionilor limfatici pe tot corpul fiicei: după urechi, pe gât, sub axile, pe partea internă a cotului, în zona inghinală, sub genunchi și, de asemenea îi ung călcâiele. Acest lucru permite reducerea temperaturii cu un grad, în doar 15 minute. Repet această procedură după necesitate, pe măsură ce temperatura crește. Efectul se explică prin faptul că, prin piele absorbția mierii și a propolisului are loc mai repede, decât prin tractul gastro-intestinal. Astfel, propolisul și mierea, ca produse antibacteriene puternice, pătrund imediat în epicentrul ganglionilor limfatici, unde se are loc lupta principală cu infecția și ajută organismul să se apere. În acest caz, pericolul se micșorează și organismul în mod natural reduce temperatura corpului.
Este un amestec de miere, propolis și lăptișor de matcă. Ea trebuie dată literalmente o picătură la copil doar de câteva ori pe zi în timpul răcelii. Lăptișorul de matcă este cel mai puternic produs împotriva infecțiilor și nu numai.
Cu suc de brad și chitosan – este un sorbent moale. Îl folosesc la temperatura ridicată pentru a elimina toxinele din organism, formate în lupta imunității cu „contagiunea”. Anume toxinele dau senzația de „dureri” la temperatură ridicată.
După ce am început să folosesc aceste poduse din primele minute ale temperaturii ridicate la fiica mea, facem față temperaturii, curgerii nasului și durerilor în gât timp de 1-3 zile. Și, în principiu, de atunci și până în prezent, fiica mea răcește foarte rar, de 1-2 ori pe an. Pentru că o parte din aceste produse Tentorium îi dau fiicei mele în fiecare zi în doze mici, pentru a întări sistemul imunitar. Acum fiica mea are aproape cinci ani și, din acel moment cu otita purulentă, nu i-am mai administrat niciodată medicamente de la farmacie.
În acest timp, lista mea de produse Tentorium „obligatorii” a crescut semnificativ, dar până în prezent, cu răceala și temperatura ridicată la fiica mea, mă salvez cu aceste cinci produse.
De multe ori aud de la mame întrebarea: ce să fac, dacă copilul este alergic? Medicii interzic mierea în cazul alergiilor.
Fiecare produs se administrează separat și din timp, înainte de răceală, într-o stare normală a copilului. Mai bine să începeți cu propolis pe apă „Ei-Pi-Vi”. Picurați doar o picătură pe partea internă a cotului și așteptați 15 minute. Dacă în acest loc nu apare mâncărime și nu se umflă, atunci puteți încerca să folosiți pentru uz intern. Totuși, introduceți treptat, picurați o picătură în jumătate de păhar cu apă și dați copilului să bea. Dacă totul este bine, a doua zi picurați într-o lingură cu apă. Și astfel treceți treptat la doze mari, în funcție de vârsta copilului. Faceți la fel și cu celelalte produse.
Important! Drajeurile pot fi administrate dacă copilul dvs. este deja capabil să mestece mâncarea. La fiecare în mod diferit, de obicei, după un an copiii știu să facă acest lucru.
Încă ceva important! În timp ce administrați produsele Tentorium este obligatoriu să respectați consumul regulat de apă, să le dați copiilor să bea apă în cantitatea necesară, în funcție de greutatea lor. Deoarece toate produsele apicole, pe baza cărora sunt create produsele Tentorium, sunt absorbite de organism doar cu ajutorul apei. Dacă nu este suficientă apă, atunci eficacitatea acestora scade.
Mai multe detalii despre fiecare produs Tentorium puteți găsi pe site-ul www.tentorium.md și tot pe site puteți contacta un consultant calificat, care vă va ajuta să alegeți produsele Tentorium de care aveți nevoie.