Ingrediente
Gălbenușurile a 3 ouă
150 ml ulei de floarea soarelui (eu folosesc de măsline)
1 linguriță de muștar
5 lingurițe de suc de lămâie
0,5 linguriță de zahăr
0,5 linguriță de sare
Preparare
Cei care nu știați cum se face, puteți acum sa-i dați o șansa, nu veți regreta. O să obțineți un rezultat de necrezut.
Important să urmați pașii fără grabă și să nu vă abateți de la instrucțiuni.
Important: toate produsele trebuie să fie la temperatura camerei!
În rețeta prezentată mai jos se folosesc numai gălbenușe de ou.
Înainte de a separa gălbenușele de albuș, spălați bine ouăle, de dorit cu sodă alimentară.
A se păstra maioneza preparată în frigider, dar nu mai mult de 5-7 zile. Din cantitate de produse indicate se va primi 200 gr. de maioneză. |
|
Într-un bol punem gălbenușul crud, adaugăm muștarul și amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizează. | |
Uleiul se picura încet. Când maioneza începe sa devina consistenta, se poate adaugă mai mult ulei. | |
Respectați aceleași reguli: amestecați neîncetat și adaugați următoarea lingura de ulei doar când anterioara este incorporata de tot. Când ați incorporat tot uleiul, adaugați sare și eventual un strop de suc de lămâie. Dacă totuși se taie adăugați o linguriță de apă fiartă, dar să fie rece, în maioneza și amestecați rapid pana maioneza își revine. |
Poftă bună!