mamaplus

Mărturiile Adelinei Pestrițu despre COVID-19: ”Două săptămâni n-am simțit deloc gustul și mirosul”

-
//
17.09.2020

Adelina Pestrițu își anunța pe 1 septembrie urmăritorii de pe Instagram că fost diagnosticată cu COVID-19. Ulterior, vedeta le-a spus că îi va ține la curent cu privire la evoluția diagnosticului, însă a decis să lipsească de pe rețelele de socializare și să se preocupe de starea ei de sănătate, după cum a declarat și ea acum câteva zile.

Adelina Pestrițu a povestit într-un articol pe blogul personal, numit „Jurnal de izolare”, experiența prin care a trecut timp de 14 zile. Ea a detaliat cum a decurs fiecare zi și trăirile cu care s-a confruntat în perioada în care a stat departe de familia ei. 

„Noaptea de 1-2 septembrie… confirmată pozitiv de Covid-19. Parchez mașina în curtea Spitalului Militar ROL 2, acolo unde mi s-a făcut și testul și unde mă așteaptă un medic echipat conform protocolului. Mă preia și îl urmez în cortul unde mi se fac analize, EKG și radiografia pulmonară.”

Adelina povestește că i s-au administrat injecții, mărturisind cu această ocazie că are o fobie de ace. După ce i s-au făcut evaluarea medicală și externarea, a stat în izolare următoarele 13 zile la o adresă comunicată DSP-ului. În schema de tratament propusă de către medici, ea trebuia să ia pastile și să își facă singură injecții, ocazie cu care a trebuit să își înfrângă fobia de ace.

Vedeta s-a arătat dezamăgită de mesajele negative le-a primit. 

„Mai dau o „tură” pe pagina mea de Instagram și zăresc 3 comentarii consecutive: „Ai murit?”. Dacă aș fi simțit gust, probabil că aveam unul amar. Sunt cel puțin șocată și dezamăgită de lipsa de empatie a unor oameni care mâine pot avea, din păcate, același diagnostic, cu forme care mai de care mai ciudate.”

În a 10-a zi, Adelina a detaliat simptomele pe care le avea și a precizat că nu și-a recăpătat gustul și mirosul: „Ziua 10: simptomele dimineții: în continuare fără gust și fără miros, ușoare crampe abdominale, ușor amețită, poate și din cauza lipsei de activitate și de aer proaspăt.”

Ea mărturisește că abia în a 12-a zi își recapătă puțin gustul, după două săptămâni în care nu a simțit nimic. 

„Încă netrezită în totalitate, iau prima lingură și mă uit în gol. Dintr-odată mă blochez și parcă mă trezesc 100%. Pare că începe să reapară gustul. Îl simt foarte puțin, dar asta este primul semn, după aproape 2 săptămâni în care n-am simțit nimic!”. În ziua 13 povestește că are gust „în proporție de aproximativ 15-20% din cât e normal să fie” și că, deși poate reveni la viața de dinainte, alege să își facă din nou un test.

În ultima zi de izolare, Adelina și-a refăcut testul, care a ieșit negativ.

De asemenea, a adăugat faptul că își dorește să doneze plasmă. „Mi-am propus să donez plasmă, poate astfel pot ajuta oamenii, să treacă mai ușor peste această suferință”, a scris Adelina Pestrițu pe blogul personal.