Achiziționarea mâncării pentru copii de la magazinul din colț poate fi rapidă și ușoară, dar mereu trebuie să aveți în vedere cât de sănătos este acest mod pentru creșterea copilului. Urmați aceste sfaturi pentru a vă asigura că alegeți cele mai bune alimente pentru cei mici.
1. Fier
Bebelușul are nevoie de fier pentru corpul și creierul său în curs de dezvoltare, deci asigurați-vă că alimentele cumpărată oferă surse bogate de fier în fiecare zi, cum ar fi carnea și cerealele pentru sugari, fortificate cu fier.
2. Legume
Copilul nu are nevoie de zahăr sau conservanți, așa că vă sugerăm să căutați alimente vegetale care să includă numai legume (adaosul de apă este OK). Evitați combo-urile de legume / fructe. Ele vor învăța copilul că legumele au un gust bun numai dacă au fost îndulcite cu fructe.
3. Nu vă lăsați păcăliți de un marketing bun
Precum alte preparate din magazinul alimentar, multe alimente pentru copii sunt etichetate drept fiind „complet naturale” sau „organice”. Unii se mândresc cu ingrediente sănătoase, cum ar fi varza și rodia. Însă afirmațiile lor nu înseamnă neapărat că ele sunt cele mai bune alegeri. De fapt, unele dintre aceste pungi și borcane nu sunt nimic mai mult decât alimentele clasice pentru bebeluși, cu câteva ingrediente adăugate.
4. Citiți eticheta pentru a evita anumite ingrediente adăugate:
- Zahăr suplimentar: Veți găsi pe etichetă, enumerate ca zaharuri, zahăr din trestie de zahăr, suc de fructe sau siropuri sau vândute ca „deserturi pentru copii”.
- Sare: Sarea este un gust învățat, așa că expunerea copilului la el înseamnă acum că va dori mai târziu, ceea ce nu este sănătos pentru el. În plus, rinichii lui încă se dezvoltă și nu pot suporta prea multă sare.