Pentru multe mămici, momentul în care bebelușul lor începe să mănânce alimente solide este un pas important. După câteva luni de hrănire a bebelușului exclusiv cu lapte matern și/ sau lapte formulă, ești probabil nerăbdătoare să adaugi câteva alimente solide în dieta puiului tău și să vezi reacția lui la acestea.
Beneficiile spanacului:
Spanacul este un aliment foarte bun pentru puiul tău, deoarece conține foarte mulți nutrienți vitali pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului. Este o sursă bogată în vitamina A și K, vitamina C, fier, calciu, zinc, fibre și magneziu.
Fierul și zincul, în special, sunt nutrienți foarte importanți pentru un copil. Fierul este vital pentru dezvoltarea adecvată a creierului și a celulelor roșii din sânge. Zincul este necesar pentru un sistem imunitar sănătos, precum și pentru creșterea și vindecarea țesuturilor.
- Menține corpul hidratat;
- Protejează ficatul;
- Poate ucide viermișorii și paraziții;
- Ajută la problemele gastrice;
- Este foarte bun pentru întărirea oaselor și dezvoltarea musculaturii;
- Crește imunitatea;
- Este un laxativ natural.
Cum poți introduce spanacul în alimentația bebelușului:
Începe prin a-i oferi micuțul tău o linguriță de spanac, de preferabil făcut piure. Dacă îl va respinge, nu este ceva neobișnuit, pentru că este prima dată când îl gustă și este posibil să nu-i placă textura, culoarea sau gustul. Dacă micuțul respinge spanacul, încearcă să i-l oferi din nou a doua zi.
Este posibil să vrei să amesteci spanacul cu lapte matern sau cu lapte formulă pentru ca puiul tău să se obișnuiască mai repede cu el.
Spanacul poate fi introdus în alimentația bebelușului, după primele 6 luni, dar nu cu consum exagerat.
Moduri de preparare:
Dacă ai timp, poți face propriul piure de spanac acasă. Fierbe spanacul până se înmoaie, apoi adaugă-l într-un vas și folosește blenderul. Nu adăuga condimente, sare sau zahăr.
Un kg de spanac proaspăt este egal cu o cană de spanac gătit. În funcție de cât de bine va mânca puiul tău piureul de spanac, vei ști exact ce gramaj să folosești.
Pot fi micuții alergici la spanac?
Unii bebeluși au o reacție alergică la spanac. Este extrem de important să ai grijă la aceste semne și să te asiguri că eviți cu orice preț spanacul dacă micuțul tău se dovedește a fi alergic.
Simptomele alergiilor la spanac pot apărea suc forma unor erupții pe piele. Bebelușul va avea dureri de burtică, va prezenta diaree și se poate confrunta cu dificultăți de respirație.