Ginger Ale – este o băutură dulce gazată puternic, cu aromă puternică de ghimbir. Băutura se consumă în formă pură sau în calitate de component al unui cocktail cu alcool tare.
Ginger Ale este într-adevăr o băutură magică răcoritoare pe timp de caniculă. Modul de preparare este simplu, singura dificultate constă în faptul, că trebuie să urmărești după vasul în care este infuzată băutura și să eliberezi gazul acumulat.
Toate ingredientele sunt calculate pentru 1,5 litri de apă. Așa dar pentru prepararea Ginger Ale avem nevoie de:
Rădăcină de ghimbir – 2 linguri mari (pulpă)
Zahăr – 4 linguri mari
Drojdii uscate – 1 linguriță mică
Sucul unei lămîi
Rădăcina de ghimbir se rade prin răzătoare.
Punem ghimbirul într-o sticlă de 1,5 litri, adăugăm zahărul, sucul de lămîie, drojdiile, turnăm apa și lăsăm deasupra 5 cm. de spațiu. Punem sticla la soare pentru aproximativ o oră.
Punem vasul într-un loc cald, însă nu sub razele solare, deoarece sticla poate exploda. Peste 48 de ore eliberați gazul acumulat și puneți vasul la rece la frigider. Atunci cand veți folosi băutura, deschideți dopul de la sticlă putin cîte puțin, lăsînd să iasă gazul ușor, altfel vă veți bucura de o fîntînă arteziană ad-hoc. Se strecoară.
Mmmmmmm....delicioasă băutură!