Prin procesul de lăcrimare sunt eliberate emoțiile negative. În plus, lacrimile reprezintă o formă de apărare împotriva bacteriilor sau reacțiilor la chimicale.
Lacrimile purifică ochii!
Acestea se comportă ca antibiotic natural și pot distruge 95% din bacteriile dăunătoare, în numai 5 minute.
Lacrimile îmbunătățesc vederea!
Membrana oculară poate fi deshidratată și astfel apar consecințe asupra vederii, rezultatul fiind o imagine încețoșată. Atunci când plângem, lacrimile asigură umiditatea membranei, îmbunătățind vederea.
Lacrimile eliberează toxinele!
Medicul William Fey de la Centrul Medical Ramzey din Minneapolis a descoperit că structura chimică a lacrimilor depinde de factorul care le cauzează. Așadar, lacrimile reflexive ( cauzate de tăierea cepei) sunt formate din 98% apă, în timp ce lacrimile emoționale sunt pline de prolactină, hormonul stresului.
Lacrimile oferă consolare!
Ceea ce este interesant în legatură cu plânsul e faptul că după ce plângi, activitatea anumitor părți din sistemul nervos (responsabile de calmarea organismului după un eveniment stresant și de încetinire a bătăilor inimii) crește.
Cercetătorii au descoperit că plânsul crește nivelul hormonului de fericire - oxitocina - prevenind astfel eliberarea hormonului de stres - cortizol.
Sursa: a1.ro