Chiar dacă sunt scârboase și pot avea efecte letale, aventurierii continuă să consume aceste mâncăruri. 5 oameni mor anual din cauza peștelui pufos și 6 din cauza caracatiței Sannakji.
1. Fugu (peștele pufos)
Fugu este un termen japonez pentru peștele pufos, una dintre cele mai iubite delicatese din bucătăria lor. Ficatul și intestinul acestui pește conțin o substanță chimică toxică, numită tetrodotoxină, care este dăunătoare omului.
În 2015, rapoartele mass-media au sugerat că 5 persoane au murit în Japonia după ce au mâncat Fugu.
2. Casu Marzu – un tip de brânză putredă
Casu Marzu este o brânză cunoscută sub denumirea de Sardinian Maggot, care provine din Italia. Se prepară prin amestecarea viermilor în lapte de oaie.
Casu Marzu este interzisă în SUA.
3. Sannakji – o caracatiță
Coreenii mănâncă o caracatiță numită Sannakji pe când aceasta este încă în viață. Caracatița este foarte lipicioasă și se spune că nu își pierde din putere chiar și după ce moarte.
Statisticile sugerează că șase persoane mor în fiecare an, deoarece tentaculele se blochează în gât. Este, de asemenea, cunoscută pentru pericolul de sufocare.
4. Broasca-bou
Broasca-bou este un fel de mâncare des răspândită printre africani. Ea conține o mulțime de substanțe chimice în corpul său, care ar putea ucide consumatorul.
5. Tegillarca Granosa – scoici de sânge
Tegillarca Granosa este un faimos fruct de mare din China. Este cunoscută deoarece poate provoca hepatita A, E și febra tifoidă.
6. Hákarl
Hakarl este un rechin somn care reprezintă un fel de mâncare națională a Islandei. Este îmbinat timp de mai mult de 6 luni înainte de a fi permis pentru mâncat.
Absența rinichilor acestei specii de rechin crește șansele ca în corpul său să existe substanțe otrăvitoare, chiar dacă pare sănătos la exterior.
7. Echizen Kurag – meduza lui Nomura
Echizen Kurag este o meduză care se consumă mai ales în Japonia. Unele părți ale corpului său sunt dăunătoare pentru sănătatea omului, însă nimănui nu pare să îi pese de asta.
8. Fesikh
Fesikh este una dintre cele mai iubite feluri de mâncare din Egipt; se mănâncă în special cu ocazia festivalului Sham-el-Nessim.
Mulți oameni se bucură de această masă la festival, care provoacă intoxicații alimentare în multe cazuri.
9. Cassava
Cassava conține o substanță care cauzează viață, numită Linamarină în America de Sud. Dacă îl mănânci crud, atunci Linamarina se poate transforma în cianură.
10. Boabe de soc
Nu este o mâncare, ci un fruct. Frunzele și rădăcinile acestei plante conțin cianură. Dacă-l mănânci în mod greșit și crud, atunci îți poate provoca boli precum diareea.
11. Nuci crude
Nucile crude conțin un compus chimic numit Urushiol, care poate provoca diferite tipuri de alergii la om.
12. Semințe de cireșe
Se spune că ori de câte ori mănânci o cireașă, nu ar trebui să-i înghiți sămânța. Motivul este că semințele de cireșe conțin un compus chimic în interior, numit cianură de hidrogen.
13. Starfruit sau Carambola
Dacă funcția ta renală este afectată, atunci Starfruit sau Carambola ar putea deveni periculoasă pentru sănătatea ta – în unele cazuri, chiar mortală.
14. Pangium edule
Aceasta se consumă mai ales în partea din Asia de Sud a lumii și constă din cianură de hidrogen.
Sursa: connectat.ro