Cu câțiva zeci de ani în urmă, pentru fiecare mamă, primii doi ani de viață a copilului se transformau într-o spălare nesfârșită a pelincuțelor, a hăinuțelor și a lenjeriei de pat. Era imposibil să schimbi acest lucru, iar femeile nu aveau decât să suporte această perioadă atât de dificilă.
Din fericire, tehnologia a avansat! Astăzi, părinții aleg scutece de unică folosință în locul spălării permanente și a tratării iritațiilor de pe pielea copilului.
Scutece sau pelinci?
Această întrebare le apare rareori mămicilor și tăticilor, deoarece în secolul 21 confortul și economisirea timpului sunt prioritare. Ați putea întreba: cum rămâne cu sănătatea copilului? La acest capitol câștigă, de asemenea, scutecele de unică folosință. Capacitatea de absorbție a pelincilor este scăzută, ceea ce înseamnă că dacă nu sunt schimbate la timp, provoacă în mod obligatoriu erupții cutanate, dermatită de scutec, sau, chiar mai rău, penetrarea infecțiilor în piele. Scutecele, dimpotrivă, datorită adsorbanților, absorb umezeala instantaneu, permițând pielii să rămână uscată și sănătoasă.
La dezavantajele scutecelor de unică folosință am putea atribui doar costul- desigur, pelincile sunt mult mai ieftine. Cu toate acestea, dacă adăugați sumele pe care le dați pe detergenți, pe consumul de apă, energie electrică, precum și pentru achiziționarea unguentelor pentru bebeluș, beneficiul financiar nu pare atât de evident.
La ce să fiți atenți când alegeți scutecele?
Gama de produse pentru copii este atât de largă încât este ușor să deveniți confuzi. Dar tot trebuie să faceți o alegere! Înainte de a experimenta, vă recomandăm să vă familiarizați cu regulile de bază pentru alegerea scutecelor:
- Vedeți termenul de valabilitate - este vorba despre sănătatea copilului vostru.
- Fiți atenți la greutatea copilului și la greutatea indicată pe ambalaj. Dacă scutecele sunt mai mici, vor roade pielea bebelușului și se vor umple prea repede. Dacă sunt prea mari, nu se vor lipi de piele, respectiv umezeala va putea să se prelingă din scutece.
- Dacă alegeți scutece pentru nou-născut, aveți grijă să aibă o tăietură în zona buricului, astfel încât să nu fie rănită această parte a corpului și pentru a asigura accesul aerului la rană, ca să se vindece mai ușor.
- Evitați să cumpărați scutece cu parfumuri (în special pentru nou-născuți). Prezența parfumului poate provoca o alergie.
- Acordați atenție fineții și elasticității scutecului, totuși libertatea de mișcare este importantă pentru copil.
- Nu merită să cumpărați scutece pentru jumătate sau chiar un an înainte. Copilul crește foarte repede și neuniform pe tot parcursul anului, de aceea este dificil să se prevadă modul în care acesta va fi chiar și peste o lună.
- Alegeți scutece de la mărcile care deja au reușit să se facă auzite pe piață. Scutecele necunoscute și suspect de ieftine ar trebui să vă avertizeze, mai degrabă, să nu le cumpărați. Un absorbant bun, un strat exterior care respiră, un interior moale sunt indicatorii de calitate, aceste componente nu pot fi ieftine.
Care sunt regulile de folosire a scutecelor?
Regulile pentru folosirea scutecelor sunt extrem de simple, dacă nu sunt încălcate, nu vor exista probleme:
- Schimbați scutecele la timp: neapărat după somn, după o plimbare și după scaun.
- La fiecare schimbare a scutecului, spălați bebelușul cu apă curgătoare sau ștergeți pielea cu șervețele speciale pentru bebeluși.
- Îndreptați bine toate părțile scutecului, astfel încât să nu cadă.
- Fixați-l bine, dar nu strâns, astfel încât scutecul să nu creeze disconfort copilului.
- Pe măsură ce copilul crește, schimbați dimensiunea scutecelor.
Acestea sunt toate regulile! Și amintiți-vă că principalul indicator care vă arată că scutecul este perfect pentru bebeluș, este pielea curată, fără semne de erupții cutanate, inflamații și alergii.
Dacă sunteți în căutarea celor mai bune, acordați atenție scutecelor Molfix, care s-au dovedit a fi optime preț-calitate pe piața moldovenească. Stratul exterior "respirabil" și interiorul moale conferă pielii bebelușului o protecție fiabilă și un strat unic de absorbție, care asigură confortul și sănătatea pielii.