Toamna se numără bobocii și numărul borcanelor cu gustoșenii pregătite pentru iarnă. Pentru a savura gustul intens al murăturilor, vă recomandăm o rețetă delicioasă de castraveți marinați. Aceste gustoșenii vor dispărea imediat de pe masă.
Mod de pregătire:
- Cântăriți 4 kg castraveți, tinerei, nu prea mari.
- Castraveîii care sunt mai mari îi tăiați sferturi, ceilalți, un pic mai mici, îi taiați în jumătate. Aranjați castraveții tăiați într-o cratiță.
- Tăiați marunt o legătură mare de pătrunjel și adăugați-o peste castraveți. Adăugați un pahar de ulei, un pahar oțet de 9% și 80gr. sare.
- În marinata obținută puneți un păhar de zahăr și o lingură de desert piper negru.
- O căpățină medie de usturoi o tăiați bucăți mărunte și o puneți tot acolo – în cratița cu castraveți.
- Lăsați pentru 4 – 6 ore. Ître timp castraveții vor lăsa suc – în acest amestec se vor marina.
- Puteți scutura cratita de câteva ori, astfel castraveții se vor amesteca.
- Între timp puteți steriliza borcanele (din 4 kg de castraveți ve-ți obține 9 borcănașe).
- Umpleți borcanele cu bucăți de castraveți. Castraveții se aranjează în borcan vertical, dacă mai rămâne loc, adăugați un strat orizontal.
- Umpleți borcanul cu marinată, puneți capacul și sterilizați 20-25 minute.
- Borcanele le puneți cu susul în jos, acoperite cu un ștergar până se răcesc.
Poftă bună!
Sursa: reteta.me