Mic ghid de călătorie în Lefkada, Grecia-transport, cazare, prețuri și cele mai faine plaje

Mic ghid de călătorie în Lefkada, Grecia-transport, cazare, prețuri și cele mai faine plaje

-
//
06.05.2017

Lefkada sau Lefkas, insulă grecească din Marea Ionică, care de fapt a fost unită de continent până în sec al VI-lea î.Hr., ca mai apoi locuitorii Corintului să sape un canal pentru navigație.

Mic ghid de călătorie în Lefkada, Grecia-transport, cazare, prețuri și cele mai faine plaje

Istoria a rămas istorie, eu încerc să încheg un îndrumar pentru zăpăciți alde noi care ajung la vamă și nu prea știu ce vor să aleagă. Or, Grecia este atât de ademinitoare că nici nu știi care felie de tort să o mănânci mai întâi. Am hotărât totuși să începem cu Lefkada, adică să coborâm mai la sud.

Nu-i tocmai aproape de Chișinău, la o distanță de 1500 km. dar uitându-mă la poze înțeleg că a fost o alegere bună.

Transportul

Când vorbim de Grecia insulară avem pentru Rhodos și Creta chartere, pentru restul insulelor inclusiv Lefkada deplasarea e practic cu mașina.

În cazul nostru ne-am pornit la 14:30 din Chișinău (2 ore de stat în vamă) am ajuns la Giurgiu la 11 seara. Din Giurgiu am pornit a doua zi aproape de 9 dimineața, la ora 13:00 eram în Sofia, la 10 seara ne-am parcat în fața hotelului din Vassiliki, Lefkada, cel care-l ochisem pe drum.

Am observat că ne-a trebuit aproape pentru fiecare țară câte 6 ore. Distanțele nu sunt comparabile dar în apropiere de Sofia începe autostrada, iar în Grecia am mers practic doar pe autostrada (în afara ultimilor 130 km – drum muntos și se face cam în 2 ore).

Mic ghid de călătorie în Lefkada, Grecia-transport, cazare, prețuri și cele mai faine plaje

Prețuri

23,40 euro trebuie pentru autostrăzile din Grecia, dus-întors. Încercați să aveți mărunțiș. 2:40 sunt cam toate, una de 1:40 și în apropiere de Lefkada este de 3 euro.

20-23 euro a fost prânzul pentru familia noastră. Mergeam doar o dată pe zi să luăm masa la restaurant, micul-dejun asigurat de hotel iar restul timpului dacă vroiam ceva gustări cumpăram fructe. Tavernele de pe malul mării sunt mai scumpe/Dublu. Magazinele alimentare de lângă hoteluri sunt mai scumpe/Dublu.

Parcarea la plaje 5 euro, închirierea umbrelelor 6 euro. O cafea 2 euro.

Drumurile

În România-drumurile sunt bune dar trec prin sate și nu poți să bagi viteză. Bulgaria-până aproape de Sofia drumurile sunt bune dar înguste și nemarcate, e foarte greu de mers noaptea. În apropiere de Sofia începe autostrada și este drum foarte bun până la Blagoevgrad. Mai departe e drum de munte și din nou viteză redusă.

Grecia- Superb. Egnatia Odos (lângă Salonic se merge o portiune de drum pe Odos Athina) apoi se trece din nou pe Egnatia Odos. Drumuri extraordinar de bune, să tot visezi la așa infrastructură. Ultimii 130 de km sunt mult mai lenți căci sunt pe drumuri naționale- o bună parte muntoase.

Pe  insulă drumurile sunt drumuri de munte, foarte înguste, mai ales în direcția celor mai frumoase plaje vestice.

Lefkada este unită cu partea continentală cu un tunel- nu e nevoie de ferryboat.

Mic ghid de călătorie în Lefkada, Grecia-transport, cazare, prețuri și cele mai faine plaje

Cazarea

În partea vestică sunt mai faine plajele în schimb foarte multe hoteluri și pensiuni sunt pe partea estică a insulei-zona orașului Lefkada, zona orășelului Nidri. Dar recomandarea noastră să mergeți pe partea vestică dacă vreți să fiți în apropierea plajelor renumite. Pentru cazari mai ieftine 40 euro camera puteți alege un sătuc de munte din partea vestică. Sau în orășelul Vassiliki.

Noi am ales Vassiliki, Hotelul Grand Nefeli, exact pe malul mării-în timpul zilei eram la plajele turquoise, seara ne mai scăldam la plaja din Vassiliki, de lângă hotel.

Citeste mai departe pe blog: travelblog.md >>>