După nașterea primului copil, multor părinți le este greu să se decidă la al doilea.

mamaplus.md

E adevărat că decizia de a face și cel de-al doilea copil este una extrem de importantă și că teama de nopțile nedormite, serile de colici sau febră îți provoacă o reticență față de această idee, dar gândește-te și la momentele frumoase pe care le-ai petrecut alături de cel mic, la primul zâmbet pe care ți l-a oferit, primul dințișor ieșit sau primii pași făcuți. Aceste momente sunt cele care te fac să întrebi dacă nu cumva ar trebui să îi dăruiești un frățior sau o surioară copilului tău. Dacă încă ești indecisă, noi îți oferim 3 motive pentru care ar trebui să iei această decizie!

Știi deja la ce să te aștepți

La primul copil, frica de necunoscut este mare, dar la al doilea copil deja știi la ce să te aștepți. Știi ce funcționează atunci când cel mic plânge din cauza colicilor, știi cum să schimbi un scutec, cum să îmbraci un copil cât mai ușor, cum să îi faci băiță și așa mai departe. La cel de-al doilea copil totul devine mai simplu, nu te mai panichezi atât de repede și faci față provocărilor mai ușor.

O decizie importantă pe care a trebuit să o iei în cazul primului copil a fost recoltarea celulelor stem. Chiar dacă specialiștii susțin că celulele stem recoltate de la primul copil pot fi folosite și la cel de-al doilea copil, ar fi bine să te gândești să recoltezi celulele stem și în cazul celui de-al doilea copil pentru a asigura viitorul ambilor copii din punct de vedere medical. Celulele stem sunt folosite în tratarea multor afecțiuni, printre care cele mai importante sunt leucemia sau bolile autoimune.

Nu presupune mai multă muncă

Majoritatea mămicilor se gândesc că abia se descurcă cu un copil, iar cel de-al doilea copil le-ar ocupa tot timpul liber. Adevărul este că munca cu un copil sau doi copii este aproximativ la fel. Copiii, indiferent de numărul lor, trebuie hrăniți, schimbați și spălați, iar concepția conform căreia dacă ai doi copii, volumul de muncă se dublează, este greșită.

Cel mic va avea cu cine să se joace

Gândește-te ce bucuros va fi copilul tău atunci când va afla că va avea un frățior sau o fetiță! Și gândește-te la cât de mult timp liber vei avea tu atunci când ei vor fi suficient de mari ca să se joace împreună. Acele momente în care te poți relaxa cu o carte în mână în timp ce copiii tăi se joacă împreună îți vor confirma faptul că ai luat cea mai bună decizie!

Sursa: celulestem.ro