O specialitate vieneză - Tafelspitz

O specialitate vieneză - Tafelspitz

-
//
08.02.2017

Tafelspitz-ul poate concura, după popularitate, cu șnițelul vienez și ștrudelul. Doar că, spre deosebire de competitorii săi, această acesta este cunoscut mai mult austriecilor băștinași decât turiștilor.

O specialitate vieneză - Tafelspitz

MOD DE PREPARARE

1. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și prăjiți-o pe tigaie, fără ulei, pe toate părțile.

2. Într-o cratiță lată puneți la fiert 3 litri de apă, adăugați carnea, oasele cu măduvă și ceapa prăjită și fierbeți la foc mic timp de 3 ore. Spumați periodic.

3. Curățați morcovul și tăiați-l în două de-a lungul. Curățați rădăcina de țelină și tăiați-o cubulețe de mărime medie. Tăiați în jumătate, de-a lungul, tulpina de praz (doar partea albă), spălați-o bine, tăiați-o jumătăți de inele. Puneți legumele și boabele de piper în cratița în care fierbe carnea și continuați să fierbeți încă 30 de minute.

O specialitate vieneză - Tafelspitz

4. Scoateți carnea din cratiță și tăiați-o felii cu grosimea de 1-1,5 cm.

O specialitate vieneză - Tafelspitz

5. Strecurați bulionul și turnați-l într-o cratiță curată. Puneți din nou la foc, sărați, adăugați oasele, carnea tăiată, puțin morcov și praz și aduceți la fierbere încă o dată. Luați cratița de pe foc.

O specialitate vieneză - Tafelspitz

6. Puneți cratița pe masă. Tafelspitz-ul se mănâncă în felul următor: la felul întâi – bulionul cu legumele. Apoi măduva din oase, cu pâine prăjită. Carnea se servește cu piure de mere, cartofi prăjiți și sos de hrean.

O specialitate vieneză - Tafelspitz

Sursa