Tartă cu ciuperci

Tartă cu ciuperci

-
//
26.01.2017

Tartele aduc o diversificare plăcută în meniul zilnic și sunt, pur și simplu, delicioase. Coaceți această tartă pentru prânzul de duminică sau serviți-o în loc de cină cu o cană de ceai aromat!

Tartă cu ciuperci

MOD DE PREPARARE

Tartă cu ciuperci 1. Bateți într-un bol 2 ouă cu 150 g de smântână, untul, zahărul și sarea. Adăugați făina și frământați aluatul. Acoperiți-l și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute. Fierbeți ciupercile în apă sărată timp de 10 minute. Scurgeți apa și tăiați ciupercile felii. Tocați ceapa și prăjiți-l în ulei timp de 6 minute. Adăugați ciupercile, restul de 2 linguri de smântână și sare, înăbușiți 6 minute. Luați de pe foc și lăsați să se răcească. Tartă cu ciuperci 2. Împărțiți aluatul în două părți inegale. Întindeți partea mai mare formând o turtă rotundă, aranjați-o pe fundul formei. Turnați umplutura. Tartă cu ciuperci 3. Întindeți restul de aluat, acoperiți checul și îmbinați marginile. Găuriți suprafața superioară cu o furculiță, ungeți cu un ou bătut și coaceți 35 de minute la temperatura de 180 °С. Tartă cu ciuperci

Sursa