Mitul nr. 1: pe ambalajul cremei trebuie să fie scris neapărat „de noapte”
De fapt, nu este obligatoriu. Mulți producători ne oferă creme universale, care pot fi folosite de 1-2 ori pe zi, la dorința dumneavoastră. Majoritatea cremelor pot fi atât de zi, cât și de noapte.
Mitul nr. 2: crema de noapte și cea de zi, precum și produsele de curățare trebuie să fie obligatoriu ale aceluiași producător, de altfel vor intra în reacție unul cu altul
De fapt, aceasta este o manevră de marketing, pentru a forța consumatorii să cumpere odată întreaga linie a unui producător. Orice cremă trebuie aplicată după curățarea pielii, iar produsele de curățare, de regulă, sunt îndepărtate cu apă. Prin urmare, în astfel de condiții, este logic că, din punct de vedere fizic, o cremă nu poate să intre în reacție cu o altă cremă.
Desigur, nu trebuie să aplicați, necontrolat, o cremă peste altă cremă. Sau să folosiți crema unei firme, loțiune de îndepărtare a machiajului a altei firme, apoi un tonic al unui alt producător, sărind peste etapa curățării cu apă, apoi crema unei a patra firme. După un astfel de tratament, pielea cu siguranță nu va fi prea mulțumită.
Mitul nr. 3: în cazul în care confundați cremele și aplicați o cremă de noapte pe timp de zi se va întâmpla o adevărată catastrofă
De fapt, ce se poate întâmpla este o strălucire grasă a pielii din cauza texturii mai dense a cremei de noapte. Ce puteți face: puteți spăla crema, îndepărta excesul cu un șervețel sau aplica un strat subțire de pudră. Cu siguranță că pielea nu se va umfla, nu se va irita și nu se va exfolia din cauza că ați confundat cremele. Dacă nu ați pățit nimic noaptea, nu veți păți nimic nici ziua.
Mitul nr. 4: crema de noapte este obligatoriu o cremă antiage, care poate fi utilizată doar după vârsta de 25 ani
De fapt, crema de noapte este crema pe care o aplicați noaptea. Poate fi o cremă antiage, una pentru ten cu probleme, împotriva roșeții, rozaceei, cuperozei, pigmentației sau o cremă pentru piele deshidratată etc. Da, desigur, pe aceste produse (cu excepția cremelor antiage) nu este menționat dacă sunt de zi sau de noapte. Dar esența lor nu se schimbă.
Mitul nr. 5: crema de noapte trebuie aplicată nemijlocit înainte de somn
De fapt, se recomandă aplicarea cremei cu cel puțin 1 oră înainte de somn (mai bine zis, înainte de a lua o poziție orizontală). Această perioadă este necesară pentru ca produsul să se absoarbă complet, iar pielea să nu se umfle. Desigur, nu vom reuși permanent acest lucru, avem mereu multe treburi din cauza cărora ne culcăm târziu, însă trebuie să încercăm să respectăm regimul.
Mitul nr. 6: crema de noapte trebuie să fie la cutie
De fapt, orice cremă la cutie se alterează mai rapid din cauza că îl luăm cu mâna și introducem bacterii. Mai mult, plătim în plus pentru un ambalaj frumos. De aceea este mai bine să optăm pentru creme în tuburi sau cu dozator.
Mitul nr. 7: crema de noapte trebuie aplicată în strat gros, pentru ca ingredientele active să acționeze mai profund
De fapt, orice cremă trebuie aplicată în strat subțire, de altfel aceasta nu va fi absorbită complet și va crea o peliculă pe piele, care va împiedica tegumentele să „respire”, iar dimineața veți observa cearcăne sub ochi în locul unui ten întinerit.
Evitați folosirea cremei de noapte cu acid hialuronic pentru zona din jurul ochilor, dacă sunteți predispuse la edeme. Nu aplicați o astfel de cremă nici pe pleoape. Orientați-vă după orbitele ochilor și nu depășiți linia acestora, oricât de mult ați vrea să scăpați de ridurile minuscule din jurul ochilor.
Mitul nr. 8: crema de noapte trebuie folosită regulat, în fiecare zi, întreaga viață
De fapt, în pofida tuturor avantajelor unei creme de calitate, pielea are nevoie de pauze și odihnă, pentru ca să nu se „obișnuiască” cu ajutorul constant din partea noastră. Aceasta se referă, în special, la pielea deshidratată, atunci când o curățăm prea agresiv cu produse puternice, apoi aplicăm multă cremă pentru a reduce uscăciunea. Iar ulterior nu mai putem trăi fără aceste produse. Pielea, de fapt, trebuie să producă ea însăși factori de hidratare.
Organizați câteva zile de pauză: de 1-2 ori pe săptămână mergeți la culcare fără a aplica nici un fel de cremă. În această zi curățați cu grijă fața (fără săpun și fără scrub), clătiți bine cu apă resturile produsului de curățare, folosiți apă termală, așteptați să se usuce complet (sau utilizați un șervețel, dacă așa este indicat în instrucțiune) și mergeți la culcare.
Mitul nr. 9: crema de noapte este pentru perioada întunecată (noapte)
De fapt, este o cremă pe care o aplicați înainte de a merge la culcare (după cum am spus, cu o oră înainte de somn). Majoritatea oamenilor dorm noaptea, dar nu toți. Există ture de noapte, gărzi, studenți care se pregătesc de examene, stau pe net sau merg prin cluburi. Dacă aveți un astfel de bioritm și dormiți ziua, iar noaptea stați treze, înseamnă că trebuie să aplicați crema de noapte pe timp de zi.
Mitul nr. 10: o cremă de noapte de calitate trebuie să fie scumpă
De fapt, nu este obligatoriu. Desigur, cremele comercializate în hipermarketuri sunt mai proaste ca cele din categoria lux, cele din farmacii și cele profesionale. Iar uneori, desigur, este mai bine să nu folosiți nici un fel de creme decât să folosiți una ieftină și de proastă calitate, în special când este vorba despre față.