Această tartă este și mai gustoasă dacă folosiți verdeață proaspătă și tânără. Cu cât mai diverse sunt verdețurile, cu atât mai interesant iese gustul tartei.
INGREDIENTE
- 3-4 cartofi mari (aproximativ 600 g)
- 200 g de spanac
- 200 g de măcriș
- 2 ouă
- 250 g de brânză
- câte 1 legătură mare de pătrunjel, mărar și ceapă verde
- 100 g de brânză feta
- coaja rasă de la 1 lămâie
- ulei măsline
- sare, piper negru proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Curățați cartofii. Tăiați jumătate dintre aceștia rondele de-a latul cu grosimea de 3-4 mm. Restul cartofilor tăiați-le rondele de-a lungul, cu aceeași grosime. Turnați uleiul în tigaie și puneți-o pe foc. Prăjiți cartofii pe rând, până se rumenesc frumos. Puneți-i pe șervețele de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces.
2. Curățați măcrișul și spanacul, îndepărtați tulpinile, iar frunzele tăiați-le în bucăți mari. Puneți spanacul și măcrișul în tigaie, adăugați linguri de apă și gătiți aproximativ 4 minute. Transferați într-o strecurătoare și scurgeți apa în exces.
3. Mărunțiți brânza feta cu o furculiță. Tocați mărunt pătrunjelul, mărarul și ceapa verde. Într-un bol bateți ouăle și brânza, adăugați verdeața, spanacul și măcrișul, feta și coaja de lămâie. Sărați și piperați.
4. Încălziți cuptorul la 175 °С. Ungeți cu ulei o formă rotundă cu margine detașabilă cu un diametru de 24 cm. Pe fundul formei aranjați rondele rotunde, iar pe margini – cele alungite. Turnați umplutura și neteziți. Coaceți tarta aproximativ 40–45 de minute.
5. Scoateți tarta gata din cuptor și lăsați 15 minute în formă. Apoi scoateți cu atenție marginea detașabilă. Serviți caldă sau rece.