Uleiul pentru ten este un produs de înfrumusețare popular și răspândit. Inovația vine din Asia, dar este considerat un produs de îngrijire francez. Dar producătorii susțin că, deocamdată, nu toate doamnele apreciază această inovație. Există opinii că uleiurile nu au niciun folos. Aflați acum de ce uleiurile nu au efectul dorit și ce trebuie să faceți ca să corectați situația și să vă îndrăgostiți de flaconașul cu pipetă.
1. Utilizați uleiul și alte produse cosmetologice în ordine greșită.
Majoritatea utilizează uleiul ca o cremă sau ca un ser, aplicându-l pe pielea curată și umedă. Astfel nu are nici un efect. Pielea doar strălucește și chiar se usucă. care este greșeala? Uleiul pentru ten (scris facial oil) este o soluție deosebită – nu este nici cremă, nici loțiune. Este destinată pentru hrănirea pielii și pentru oferirea strălucirii, dar nu înlocuiește apa.
Hidratarea este importantă pentru sănătatea și tinerețea pielii, iar fără apă, desigur că nu putem susține acestea nicidecum. Pielea deshidratată se inflamează, se usucă, apare coșurile, pruritul și nu are funcție de protecție. „Dar pentru ce avem nevoie de ulei?”, ne veți întreba.
Pielea este formată din strat hidrofil (care are nevoie de umiditate) și lipofil (are nevoie de ulei). Cele mai profunde straturi sunt hidrofile, iar de suprafață lipofile. De aceea pielea trebuie hidratată și hrănită concomitent. Apa hidratează și îi oferă un aspect sănătos pielii, iar uleiul nu permite evaporarea apei. Apropo, de aceea pielea grasă îmbătrânește mai greu: sebumul pielii o protejează de deshidratare și luptă cu radicalii liberi.
În acest fel apa și uleiul acționează concomitent pentru protecția pielii. De aceea ar trebui să aplicăm aceste componente. Soluțiile pe bază de apă pătrund adânc în stratul hidrofil și îl hidratează, iar produsele pe bază de uleiuri –la suprafață, în straturile lipofile.
Pentru ca uleiurile pentru ten să acționeze, hidratați mai întâi pielea, apoi aplicați uleiul. Imediat după spălare, folosiți soluții pe bază de apă: tonic fără alcool, spray din ceai verde sau suc de aloe, iar după aceea aplicați ulei, care conservează umiditatea, va forma un strat protector.
2. Întindeți, probabil, uleiul pe piele.
Încă un argument că uleiul nu este o cremă, iată de nu se repartizează ca o cremă. Aplicați-l fără a unge, fără a masa. În primul rând, puteți deteriora pielea (uleiul este mai consistent decât crema, el mișcă pielea), iar în al doilea rând pielea nu poate absorbi produsul în totalitate. Cea mai reușită metodă de utilizare este:
încălziți în palme câteva picături de ulei (sau flaconașul);
lipiți atent palmele cu uleiul repartizat pe palme de față;
țineți palmele câteva secunde pe pielea feței, căldura ajută uleiului să pătrundă în piele.
3. Aveți pielea foarte grasă.
În acest caz uleiul este în plus. Propria grăsime este suficientă pentru a hrăni stratul superior și a-l proteja de factorii externi. Pentru îngrijire și hidratare folosiți doar soluții apoase. Uleiurile pot fi pentru pielea grasă un produs mai complicat, care încarcă porii.
4. Alegeți produse necalitative.
Nu toate uleiurile sunt la fel, de aceea e bine să citiți ingredientele ce intră în compoziția acestuia. Prezența în compoziție a uleiurilor naturale (de flori, fructe, nuci) și extrase sunt bine-venite, pe când cele sintetice (de exemplu uleiurile minerale) nu sunt recomandabile, sunt comedogenice și irită pilea: înfundă porii și nu permite pielii să respire. Ele reduc eficacitatea tuturor componentelor naturale. Nu vă lăsați mințiți de inscripția de pe etichetă „ulei pur de argan”, citiți întreaga compoziție. Cele mai eficiente uleiuri pentru ten sunt cele de argan, jojoba, copac de ceai, primulă de seară, migdale (pe etichetă se scriu argan, jojoba, tea tree, evening primrose, almond oil).