Desertul pe care vi-l prezentăm astăzi este foarte simplu și nu necesită coacere. Unicul lucru legat de încălzire este topirea ciocolatei albe pentru cremă. Iar având în vedere că puteți folosi și căpșuni congelate, rețeta poate fi preparată în orice anotimp.
MOD DE PREPARARE
1. Rupem biscuiții în bucățele nu prea mari. Lichiorul sau siropul îl diluăm cu apă potabilă rece în proporție de 1:1. Punem biscuiții într-un bol, turnăm siropul și amestecăm, pentru ca toate bucățelele să îl îmbibe.
2. Amestecăm căpșunile (pe care le-am lăsat să se topească puțin) cu zahărul pudră și batem cu blenderul până obținem o compoziție omogenă.
3. Topim ciocolată pe baia de apă sau în cuptorul cu microunde. Pasăm brânza până se înmoaie. Adăugăm ciocolata și omogenizăm.
4. Aranjăm desertul în straturi: cremă, biscuiți, cremă, piure de căpșuni, cremă. Deasupra presărăm fărâmituri de napolitane, ciocolată rasă sau orice altceva, la dorința noastră. Lăsăm desertul la frigider timp de 1-2 ore, apoi servim.