Desert de cremă de brânză cu biscuiți de ciocolată

Desert de cremă de brânză cu biscuiți de ciocolată

-
//
03.10.2016

Desertul pe care vi-l prezentăm astăzi este foarte simplu și nu necesită coacere. Unicul lucru legat de încălzire este topirea ciocolatei albe pentru cremă. Iar având în vedere că puteți folosi și căpșuni congelate, rețeta poate fi preparată în orice anotimp.

Desert de cremă de brânză cu biscuiți de ciocolată

MOD DE PREPARARE

1. Rupem biscuiții în bucățele nu prea mari. Lichiorul sau siropul îl diluăm cu apă potabilă rece în proporție de 1:1. Punem biscuiții într-un bol, turnăm siropul și amestecăm, pentru ca toate bucățelele să îl îmbibe.

Desert de cremă de brânză cu biscuiți de ciocolată

2. Amestecăm căpșunile (pe care le-am lăsat să se topească puțin) cu zahărul pudră și batem cu blenderul până obținem o compoziție omogenă.

Desert de cremă de brânză cu biscuiți de ciocolată

3. Topim ciocolată pe baia de apă sau în cuptorul cu microunde. Pasăm brânza până se înmoaie. Adăugăm ciocolata și omogenizăm.

Desert de cremă de brânză cu biscuiți de ciocolată

4. Aranjăm desertul în straturi: cremă, biscuiți, cremă, piure de căpșuni, cremă. Deasupra presărăm fărâmituri de napolitane, ciocolată rasă sau orice altceva, la dorința noastră. Lăsăm desertul la frigider timp de 1-2 ore, apoi servim.

Desert de cremă de brânză cu biscuiți de ciocolată

Sursa