Tartă foietată cu brânză și miere

Tartă foietată cu brânză și miere

-
//
12.08.2016

Dacă aveți aluat gata pregătit, rețeta acestei tarte este foarte simplă. O puteți face și la micul dejun, dacă pregătiți brânza de cu seară.

Tartă foietată cu brânză și miere

MOD DE PREPARARE

1. Puneți brânza într-o strecurătoare în care ați așternut tifon sau un prosop, aranjați deasupra o greutate și puneți strecurătoarea în chiuvetă sau într-un lighenaș pe 2 ore, pentru a îndepărta lichidul în exces.

Tartă foietată cu brânză și miere

2. Separați albușurile de gălbenușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul vanilat până se albesc, apoi turnați frișca și brânza.

Tartă foietată cu brânză și miere

3. Bateți albușurile într-o spumă pufoasă. Continuând să bateți, turnați mierea cu jet subțire. Spuma trebuie să devină consistentă. În trei reprize, amestecând cu o paletă de jos în sus, adăugați albușurile în compoziția de brânză. Adăugați grișul și amidonul, amestecați cu atenție.

Tartă foietată cu brânză și miere

4. Întindeți aluatul și aranjați-l într-o formă de copt, lăsând aluatul puțin peste marginile acesteia. Turnați umplutura, acoperiți-o cu capetele aluatului.

Tartă foietată cu brânză și miere

5. Amestecați o linguriță de miere cu o lingură de apă și ungeți aluatul. Coaceți la temperatura de 180 °С timp de aproximativ 45 de minute. Serviți caldă sau rece. Poftă mare!

Tartă foietată cu brânză și miere

Sursa