Vara vine cu pași vertiginoși, temperatura aerului crește, iar meniul se schimbă semnificativ odată cu începutul sezonului de fructe și legume. Cea mai bună supă de prânz în perioada caldă a anului este okroshka. Rețeta cu chefir vă poate salva dacă nu aveți cvas la îndemână. Aceasta este foarte fină, un pic acrișoară. Cantitățile din rețeta de mai jos sunt calculate pentru 2 porții.
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți ouăle tari în apă clocotindă timp de 10 minute, răciți-le în apă curgătoare; tăiați cubulețe mici pieptul de pui și fierbeți în apa în care ați adăugat o frunză de dafin, sare și piper în decurs de 3 minute, luați de pe foc.
2. Tăiați cubulețe mici ouăle, castraveții și ridichile.
3. Lăsați câteva fire de mărar pentru decor; tocați mărunt ceapa, coriandrul, pătrunjelul și mărarul rămas.
4. Amestecați 300 ml de chefir, apa gazeificată și oțetul.
5. Amestecați ingredientele, puneți-le în farfurii și turnați deasupra chefirul cu apa gazeificată.
6. Puneți sare și piper după gust, amestecați încă o dată. Decorați cu fire de mărar și serviți rece!