Utilizarea gheții în scopuri cosmetice aduce beneficii incontestabile. În primul rând, gheața tonifiază, revitalizează și vă ajută să alungați somnul de dimineață, în al doilea rând, este un remediu pentru întinerirea pielii, în al treilea rând, puteți alege gheață care se potrivește tenului dumneavoastră.
Gheața este ușor de pregătit, iar procedura de spălare nu durează decât câteva secunde. Răcirea de scurtă durată a pielii contribuie la un aflux sporit de sânge, îmbunătățește schimbul de substanțe, îngustează porii, iar pielea devine mai elastică, recăpătându-și culoarea naturală.
Este util să ne spălăm cu gheață de 1-2 ori pe zi, masând nu doar fața, ci și gâtul și zona decolteului. Executăm procedura rapid, abia atingând fața și fără să ținem gheața mult timp pe același loc. După spălare, este mai bine să lăsați pielea umedă, pentru o mai bună absorbție a substanțelor benefice.
Vă prezentăm în continuare câteva rețete simple de pregătire a gheții cosmetice, iar dumneavoastră le puteți alege pe cele care vi se potrivesc cel mai bine. Este de preferat să alternați diferite tipuri și să nu păstrați gheața mai mult de trei-șapte zile, în funcție de compoziție.
Gheața din apă minerală este cea mai simplă variantă. Turnați apa minerală în forme și lăsați să înghețe.
Gheața din ceai verde se prepară din infuzie concentrată de ceai verde. Este un remediu tonifiant pentru orice tip de piele.
Gheața cu suc de aloe. Pentru pregătirea acestei compoziții amestecați jumătate de pahar de infuzie de salvie cu 2-3 linguri de suc de aloe. Este mai bine să stoarceți sucul din frunzele care au fost lăsate la frigider în decurs de 11 zile, pentru ca proprietățile curative ale plantei să atingă maximumul. Sucul de aloe este folositor pentru tratamentul acneei și reducerea iritației pielii.
Gheața cu suc de lămâie. Stoarceți jumătate de lămâie într-un pahar cu apă fiartă. Această compoziție ajută la întinerirea pielii.
Gheața cu decoct de rostopască. Preparați o infuzie din două pachețele de ierburi la un pahar de apă clocotindă. Acest tip de gheață curăță pielea de coșuri. Puteți folosi și decocturi de alte ierburi, de exemplu salvie sau mușețel.
Gheață din decoct de orez. Fierbeți o mână de orez bine spălat într-o cantitate mare de apă până se răsfierbe. Apoi strecurați decoctul și congelați-l. Această gheață își păstrează calitățile benefice doar în decurs de trei zile. Se potrivește pentru pielea predispusă spre apariția petelor pigmentare.
Gheață din suc de pepene verde. Ștergeți fața cu gheață din suc de pepene verde și lăsați să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți fața cu apă rece. Această procedură tonifiază și împrospătează pielea.
Gheață din decoct de frunze de dafin. Aceasta închide porii, de aceea este recomandată după curățarea tenului în condiții casnice. Calmează, reduce roșeața.
Puteți congela feliuțe de grapefruit, curățate de membrane, pentru a vă șterge fața. După zece minute clătiți fața cu apă și aplicați crema pe care o folosiți de obicei. Sucul de grefe este eficient pentru albirea pielii. Puteți cumpăra, de asemenea, loțiuni speciale pentru pregătirea gheții.
Nu trebuie să uitați că există și contraindicații pentru utilizarea gheții în scopuri cosmetice. Aceasta nu poate fi folosite în cazul vaselor dilatate, bolilor inflamatorii acute ale pielii, răni deschise și în perioada de iarnă, înainte de a ieși afară.