Este un desert de brânză delicios şi foarte rafinat, care se pregăteşte, de regulă, de Paşti. Ea nu necesită coacere, iar tehnologia de preparare este destul de simplă. În pofida erorii generalizate, pasca şi cozonacul sunt lucruri diferite. Pasca este un desert cu brânză, iar cozonacul – unul din făină. Această reţetă prezintă o pască adevărată din brânză care, alături de cozonac şi ouăle roşii, este un atribut indispensabil al mesei de sărbătoare.
1. Frecaţi brânza prin sită, pentru a omogeniza compoziţia. 2. Adăugaţi untul, ouăle şi smântâna.MOD DE PREPARARE
3. Amestecaţi bine şi punem vasul pe foc. Aduceţi la fierbere, apoi mutaţi vasul într-un recipient cu apă rece şi amestecaţi până se răceşte complet. Adăugaţi zahărul şi vanilia.
4. Aşterneţi tifon în forma de pască şi turnăm compoziţia de brânză. Adăugaţi nucile şi fructele uscate. Lăsaţi să se răcească pentru câteva ore sau chiar o noapte. 5. Întoarceţi forma pe o farfurie şi decoraţi cu fructe uscate, nuci sau la dorinţa dumneavoastră.