Această salată simplu de preparat este perfectă și ca gustare pe masa de sărbătoare, dar și ca cină ușoară de familie. Calmarii sunt bogați în proteine și iod, de aceea se consideră un produs dietetic și foarte folositor. Iar șunca va conferi salatei o picanterie specială.
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți calmarii în apă puțin sărată. Este nevoie de doar câteva minute. Calmarii răsfierți devin foarte tari. Curățați calmarii fierți de membrană și tăiați-i bucățele.
2. Tăiați șunca pai. Folosiți, de preferință, șuncă mai slabă.
3. Dezghețați bastonașele de crab, dacă acestea sunt congelate. Tăiați-le pai. Puneți toate ingredientele într-o salatieră și adăugați maioneză. Sărați. Dacă aveți grijă de siluetă, folosiți maioneză mai puțin grasă sau sos. Decorați salata cu verdeață și serviți. Poftă mare!