Sarcina este una dintre cele mai speciale perioade din viața unei femei, anume atunci ea se cunoaște mai bine, își resetează prioritățile și devine mamă. 

Chiar dacă toată atenția e orientată acum spre sănătatea copilașului din burtică, viitoarele mămici nu au niciun motiv să se lipseasă de micile ritualuri de îngrijire, specific feminine, care să le facă să se simtă frumoase și încrezătoare. Totuși, înainte de a merge la salon, ar fi bine să se informeze despre procedurile interzise femeilor însărcinate.

Îngrijirea pielii 
Procedurile de înfrumusețare de tipul: peeling chimic, mezoterapie, dermapen, injectare de acid hialuronic şi toxină botulinică, laser, radiofrecvență sunt contraindicate în sarcină. Totodată, evită loțiunile și gelurile agresive, exfoliante sau astringente.

În schimb, poți opta pentru tot felul de creme hidratante și cu protecție solară, pentru a-i conferi elasticitate pielii și pentru a o proteja.

Machiajul în timpul sarcinii
Dacă îți place să te machiezi, poți continua liniștită. Unicul lucru la care trebuie să fii atentă sunt produsele pe care le vei utiliza. Optează pentru produsele fără parabeni si noncomedogenice și pe cât posibil, fără parfum.

Alege fardurile, fondul de ten si pudra de la mărci de încredere – ghidează-te după principiul „mai puțin, dar mai bun”.

Încă o recomandare din partea specialiștilor ar fi să nu împarți trusa de machiaj cu nimeni altcineva, pentru a evita astfel apariția vreunei infecții.

Manichiura și pedichiura în timpul sarcinii
Nu este interzis  să-ți faci manichiura, dar e recomandat să eviți să inhalezi vaporii emanați de oja pentru unghii sau de dizolvant. Totodată, e de dorit să ocolești saloanele de înfrumusețare, care de foarte multe ori, sunt slab ventilate.

Încă un aspect important e igiena. Ai grijă la ustensilele pe care le folosești sau pe care le folosește meșterul de la salon. Acestea trebuie să fie sterilizate chiar sub ochii tăi, pentru a te asigura că nu există riscul de a contacta infecții serioase: o idee bună este să îți aduci propriile instrumente de acasă.

Epilarea în timpul sarcinii
Din cauza modificărilor hormonale, care au loc în organism în timpul sarcinii, e posibil să te confrunți o creștere mai rapidă a părului pe corp. Poți folosi, fără nicio grijă, lama de ras sau ceara.

În ceea ce ține de epilarea cu ceară, trebuie să ții cont de faptul că în această perioadă, poți fi mult mai sensibilă la durere.

Evită cremele depilatoare, pentru că acestea conțin substanțe chimice, al căror impact asupra sarcinii este încă necunoscut. Nici epilarea definitivă cu laserul sau lumina intens pulsată nu sunt indicate în sarcină.

Îngrijirea și colorarea parului
Poți folosi în continuare șaponul și balsamul tău preferat. În ceea ce ține de vopsirea părului, există mai multe păreri. Așa că dacă intenționezi să-ți vopsești părul, alege produse fără amoniac și peroxid, ai grijă să aerisești camera ca să nu inspir vapori de vopsea. Totodată, înainte de procedură, aplică pe pielea scalpului o cremă protectoare și nu uita să porți mănuși, pentru ca vopseaua să nu intre în contact prea mult cu pielea.

Dacă însă ți-ai pus în gând să-ți îndrepți sau să-ți ondulezi părul în mod permanent, e mai bine să amâni această procedură. Substanțele chimice folosite în acest sens, sunt foarte puternice și ar putea avea un impact negativ.

E foarte important ca atunci când vrei să recurgi la o procedură de înfrumusețare despre care nu știi dacă e sigură pentru bebelușul tău, să te consulți cu medicul. Fiecare organism e unic și reacționează diferit, de aceea e mai bine să te asiguri, pentru că sănătatea micuțului este o prioritate.