Dacă ești însărcinată și te preocupă ideea epilatului, trebuie să știi că în această etapă unele metode sunt mai sigure decât altele. În timpul sarcinii, hormonii fac că firele de păr din zonele intime sau de pe picioare să se îngroașe, fiind mai dificil de eliminat. Sunt o serie de tehnici de epilare care ar trebui evitate pe durata sarcinii, însă există și câteva sfaturi de care trebuie să ții cont când decizi să îndepărtezi părul nedorit.

mamaplus

Iată câteva metode eficiente de epilare pe care poți să le folosești fără grijă pe timpul sarcinii.

1. Epilarea cu creme depilatoare
Cremele depilatoare sunt una dintre cele mai populare metode de îndepărtare a părului în timpul sarcinii. Desigur, ar trebui să folosești această metodă doar dacă ai mai făcut-o și înainte, deoarece unele substanțe chimice din cremă pot provoca iritații pe pielea sensibilă. În plus, trebuie să știi că nu există dovezi concrete care să sugereze faptul că cremele depilatoare pot dauna fătului în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, cel mai bine este să consulți un medic înainte de a utiliza acest tip de produs.

2. Epilatorul electric
Aparatele electrice de epilat pot fi folosite pe tot parcursul sarcinii. Este una dintre cele mai sigure opțiuni atunci când vine vorba de îndepărtarea părului de pe brațe, axilă sau din zona inghinală. Totuși, la fel ca în oricare dintre celelalte metode, epilarea cu epilatorul electric trebuie să se facă cu precauție. Aparatul trebuie curățat și dezinfectat după folosire.

3. Ceara
Nu există motive medicale pentru care nu ar trebui să folosești ceara la epilat pe timpul sarcinii. Cu toate acestea, ceara poate crea o serie de probleme în cazul femeilor cu piele sensibilă. Prin urmare, ideal ar fi să faci un mic test pe o porțiune redusă de piele înainte de a-ți aplica un strat de ceară mai consistent. Vei vedea astfel ce efecte are asupra pielii tale și cum te simți după.

4. Aparate de ras
Pentru a îndepărta părul nedorit din zone mai mari poți folosi un aparat de ras. Este varianta cea mai ușoară și mai puțin dureroasă, întrucât nu implică extragerea rădăcinii firului de păr și nici utilizarea substanțelor chimice care se absorb prin piele. Această metodă necesită utilizarea spumei de ras, iar majoritatea femeilor tind să o facă la duș.

5. Cu laser
Nu există dovezi clinice care să arate că epilarea cu laser este nesigură în timpul sarcinii. Cu toate acestea, nu este recomandată, deoarece culoarea pielii poate fi afectată de creșterea producției de melanină atunci când ești gravidă. Asta înseamnă că există riscul unei sensibilități mai mari la tratamentele cu laser și la posibile deteriorări permanente ale pigmentării pielii. În acest sens, este mai bine să amâni orice tratament cu laser până după nașterea copilului.

Sursa