mamaplus

Cum pot fi preveniți și tratați cârceii în timpul sarcinii? 5 metode cu care nu dai greș

-
//
08.09.2020

Sarcina este cu adevărat o perioadă minunată, în care bucuria dezvoltării unei noi vieți este mai presus de orice. Totuși, o parte mai puțin plăcută a sarcinii aduce cu sine adaptarea organismului mamei la noile condiții, iar una dintre cele mai comune probleme este reprezentată de apariția cârceilor în timpul sarcinii. De ce apar cârcei la gravide? Ce anume determină apariția lor? Cum îi putem face să dispară?  Discutăm despre aceste aspecte „dureroase”, mai exact despre cârcei în sarcină, în cele ce urmează.

Ce sunt cârceii din timpul sarcinii?

Cârceii în sarcină reprezintă crampe musculare ce apar cu preponderență în trimestrul 3 de sarcină, undeva la 6-7 luni. În funcție de fiecare sarcină în parte, dar și de organismul fiecărei femei vom constata că aceste crampe musculare în sarcină pot avea intensități și durate diferite. 

Apariția de cârcei în timpul sarcinii se datorează întinderii ligamentelor ca urmare a hormonilor de sarcină, dar și unor carențe de vitamine. Stresul, oboseala, lipsa alimentației potrivite, toate acestea pot conduce către cârcei în sarcină.

În ce zone apar, cel mai des, cârceii când ești gravidă?

De regulă femeile însărcinate se plâng de cârcei la picioare în sarcină și mai puțin de dureri de mâini. Aceste crampe la nivelul membrelor inferioare pot avea o durată de câteva secunde, timp în care piciorul este supus unei dureri acute, destul de greu de gestionat, mai ales dată fiind condiția fizică. 

Cum pot fi preveniți și tratați cârceii? 5 metode cu care nu dai greș!

Perioada sarcinii este una delicată și necesită multă atenție din partea viitoarei mame. Pentru a preveni apariția de cârcei la picioare în sarcină, este indicata hidratarea și stabilirea unei rutine a meselor, care trebuie să fie cât mai bogate în legume și fructe.

Odihna își are și ea rostul său, mai ales prin prisma faptului că gravidele obosesc mult mai repede, datorită creșterii rapide în greutate și hormonilor de sarcină. De aceea, este necesar ca odihna zilnică să nu lipsească, mai ales în ceea ce privește picioarele, deoarece acestea sunt nevoite să suporte întreaga greutate corporală a femeii însărcinate. 

Apariția de crampe musculare în sarcina poate fi prevenita și prin aportul de vitamine, conform specificațiilor medicale, pentru a acoperi carențele acolo unde acestea există. Magneziul și calciul pot face minuni și reprezintă minerale ce pot fi consumate în sarcină fără niciun fel de risc.

În plus, păstrarea unui stil de viață sănătos, sportul și plimbarile, pot ajuta foarte mult femeia gravidă să depășească problema cârceilor în sarcină.

Masajul este și el de ajutor, deoarece are proprietatea de a decongestiona zona afectată, astfel încât circulația sângelui să se poată face în mod corect, iar blocajul muscular să se detensioneze. 

Cârceii dispar pe măsură ce suprasolicitarea dispare și ea. Acest lucru înseamnă că după naștere lucrurile se vor îmbunătăți în mod semnificativ. Până atunci însă, dacă te confrunți cu cârcei în sarcină, soluțiile de mai sus s-ar putea să te ajute să depășești disconfortul și, de ce nu, să te ajute să devii mai relaxată. Te poți folosi și de produse care îți sporesc confortul, cum ar fi: lenjerii pentru gravide, perne de alăptat sau produse pentru răsfăț și relaxare. Și nu uita: o mămică relaxată înseamnă un bebeluș fericit!