Atât femeile, cât și bărbații care urmează să devină părinți vor să înțeleagă cât mai bine ce se va întâmpla pe perioada celor nouă luni de sarcină. Se documentează despre această perioadă, despre sarcina pe săptămâni, însă mulți se feresc să spună lucrurilor pe nume. Sunt anumite chestii în sarcină care nu-s tocmai placute, altele lucruri sunt bizare și nu le auzi prea des.

mamaplus

1. Poți fi însărcinată peste un an

Majoritatea sarcinilor durează 9 luni, iar medicii de cele mai multe ori induc nașterea dacă această perioadă este depășită. Însă, recordul celei mai lungi sarcini este de 375 de zile. În mod surprinzător bebelușul nu a avut mai mult de 3 kilograme.

2. Fetușii de sex bărbătesc au erecții intrauterine

Atât fetușii fetițe, cât și cei băieței se masturbează în perioadă intrauterină, dar numai băieții sunt prinși în „flagrant” la ecografii, dovada fiind erecțiile surprinse în timpul consultațiilor periodice. Dacă ți se pare jenant să faci sex în timpul sarcinii, imaginează-ți ce face puștiul tău în burtica ta, în timp ce tu mănânci.

3. Vei avea nevoie de cusături

Ultimul loc în care o femeie și-ar dori cusături este zona intimă. Însă este nevoie și de așa ceva, dacă alegi o naștere normală. În unele cazuri, sunt necesare doar câteva cusături, dar în cazurile grave, când se produce ruptura de perineu și întreaga zonă dintre vagin și anus trebuie reconstruită.

4. E posibil să ai scaun în timpul nașterii

Se poate întâmpla ca în timpul nașterii să elimini accidental și câteva materii fecale. Este ceva normal având în vedere faptul că mușchii pe care îi folosești în timpul nașterii sunt aceiași care acționează în timpul tranzitului intestinal. În plus, bebelușul apasă pe sfinctere. N-ar trebui însă să-ți faci griji pentru asta, medicii și asistentele sunt pregătiți și pentru astfel de incidente.

5. Femeile însărcinate pur și simplu strălucesc

Este împământenită formula „gravidele strălucesc” și are acoperire în realitate. Pielea strălucește pentru că în organismul unei gravide crește cantitatea de sânge cu 50 la sută, iar fluxul sangvin mărit aduce un plus de vitalitate pielii, în special în zona feței.

6. Femeile însărcinate au mirosul mai fin

În timpul sarcinii, femeilor li se dezvoltă mirosul și gustul. Ipoteza cercetătorilor este aceea că astfel, femeile pot detecta chiar și cantitățile mici de toxine care, deși nu fac rău adulților, pot afecta bebelușul.

7. Îți poate crește măsura la pantofi cu până la un număr

Având în vedere faptul că vei acumula câteva kilograme bune în timpul sarcinii, corpul se echilibrează, iar pentru susținerea noii lui greutăți, este posibil ca piciorul să ți se mărească, în lățime, dar și în lungime în unele cazuri. De cele mai multe ori, modificările nu sunt permanente, însă dacă acumulezi mai mult de 11 kilograme în timpul sarcinii, acestea rămân definitive.

8. Și tatăl poate avea simptome de sarcină

Este foarte posibil ca și tăticii să experimenteze simptome precum grețurile de dimineață sau contracțiile. Alți tați se îngrașă. Explicația ar fi Sindromul Couvade sau – altfel spus – sarcina simpatică.

Sursa