Dacă urmează să devii în curând mămică, cu siguranță ți-ai făcut lista cu lucruri pe care trebuie să le faci sau pe care nu trebuie să le faci în timpul sarcinii, cât și după nașterea bebelușului. În lista cu lucruri importante de făcut, sigur ai menționat și utilizarea uleiului de cocos, care aduce atât de multe beneficii.

Femeilor însărcinate li se recomandă consumul de superalimente în timpul sarcinii, deoarece furnizează substanțe nutritive care contribuie direct la creșterea și dezvoltarea fătului. Aceste alimente sunt: ouă, lapte, fasole, leguminoase, carne de vită, brânză, somn, iaurt și nu în ultimul rând, uleiul de cocos.

Uleiul și laptele de cocos sunt extrem de benefice pentru femeile însărcinate. Iată de ce:

  • Utilizarea uleiului de cocos în al treilea trimestru reduce mortalitatea perinatală cu mai mult de 50%.
  • Uleiul de cocos are proprietăți puternice antivirale și antifungice. Prin urmare, este eficient în prevenirea răcelilor, gripei și a altor infecții virale. În timpul sarcinii, acesta ar putea funcționa ca o protecție, deoarece sarcina afectează sistemul imunitar, făcând corpul susceptibil la diferite boli.
  • Cu uleiul de cocos, poți reduce la minimum consumul de medicamente fără prescripție medicală, care au au efect negativ asupra ta și a copilului.
  • Contribuie la dezvoltarea și întărirea sistemului imunitar al bebelușului. Un alt lucru interesant de remarcat este că uleiul de cocos este un ingredient esențial care se regăsește în laptele formulă.
  • Uleiul și laptele de cocos au o istorie lungă de asociere cu sarcina și fertilitatea. În India, nuca de cocos era considerată un remediu natural pentru infertilitate, iar în Thailanda este primul aliment solid recomandat bebelușilor.

Este sigur să consumi ulei de cocos în timpul sarcinii?

Uleiul de cocos are o mulțime de beneficii. Este o alternativă naturală excelentă la numeroasele creme și balsamuri de păr, dar este si un înlocuitor perfect pentru uleiurile tradiționale de gătit.

El conține acid lauric, care este un acid gras. Acest tip de grăsime are un impact pozitiv în reglarea nivelului de colesterol. De asemenea, are caracteristici antimicrobiene și, prin urmare, putem spune că acidul lauric este o grăsime saturată sigură pentru a fi consumată.

De ce este bine să consum ulei de cocos în sarcină?

Protejează împotriva infecților

Uleiul de cocos este bun pentru prevenirea infecțiilor. Doar cu aproximativ două linguri de ulei de cocos pe zi poți oferi o creștere a sistemului imunitar, în timpul sarcinii, protejându-te atât pe tine, cât și pe bebeluș de gripă, răceală și alte afecțiuni obișnuite.

Este o sursă bună de acid lauric

După laptele matern, uleiul de cocos este următoarea cea mai bună sursă de acid lauric. Acidul lauric ajută la producerea laptelui matern în timpul sarcinii și după, astfel încât bebelușul să obținî lapte maten de calitate superioară.

Poate înlocui produsele lactate

Toate produsele lactate au o mulțime de beneficii, dar nu toate femeile însărcinate le pot consuma. Prin urmare, uleiul de cocos poate fi o alternativă excelentă a lactatelor, cu aproape aceleași calități.

Bun pentru prevenirea și depășirea efectelor secundare ale sarcinii

Sarcina poate aduce o serie de probleme minore, cum ar fi grețurile de dimineață, constipație și arsuri la stomac. Uleiul de cocos este o soluție naturală pentru toate efectele secundare ale sarcinii.
Uleiul poate avea un efect calmant asupra stomacului și poate contribui la reducerea impactului refluxului acid.

Calmant pentru mămicile care alăptează

Printre numeroasele probleme cu care se confruntă mamele care alăptează, una dintre cele mai supărătoare este problema cu sfârcurile crăpate. Aplicarea uleiului de cocos poate liniști zona afectată.

Calmant pentru scalpul uscat

O problemă des întâlnită în sarcină, din cauza fluctuației hormonilor, este scalpul uscat. Poți trata această problemă cu uleiul de cocos. Aplică puțin ulei de cocos pe scalp și lasă-l peste noapte, iar a doua zi spală-ți părul cu apă călduță.

Tratează vergeturile

Aplicarea uleiului de cocos în timpul sarcinii poate preveni apariția vergeturilor, deoarece uleiul hidratează pielea și îmbunătățește elasticitatea.