Dacă ești o viitoare mămică, nu ezita să-ți faci poze cât mai des, iar dacă soțul nu este receptiv atunci când îl rogi să te fotografieze, fă-ți măcar selfie-uri. Și nu uita de ședința foto din timpul sarcinii, pe care trebuie neapărat să o realizezi, pentru a avea amintiri din această minunată perioadă a vieții tale.

mamaplus

Cu puțină pregătire, vei captura amintiri importante pe care le poți afișa în casă sau să le adaugi în albumul copilului. 

Păstrează amintiri și poze din perioada sarcinii

Sărbătorește sarcina cu o mulțime de poze, căci deși nu s-ar părea, aceasta se va termina chiar înainte să îți dai seama. Selfie-ul poate fi considerat un mod special de a te fotografia. Cu puțină pregătire, vei captura amintiri importante pe care le poți afișa în casă sau să le adaugi în albumul copilului. Fie că vei apela la un profesionist, fie că te vei fotografia singură acasă, aici sunt câteva sfaturi de la fotografi specializați în portrete de maternitate.

Când să faci poza sarcinii

Încearcă să programezi shooting-ul foto principal când sarcina are aproximativ 32 de săptămâni. Până atunci, sarcina este vizibilă, însă nu ai ajuns încă în luna a 9-a, când sarcina este foarte vizibilă, iar shooting-ul reprezintă o adevărată provocare. Dacă faci o singură ședință foto în timpul sarcinii, așteaptă până în al treilea trimestru; dacă ți-ai programat câte un shooting foto în fiecare lună, atunci încearcă să faci toate ședințele în același loc și din același unghi.

Unde să pozați

Fotografiile în aer liber surprind toate micile detalii, fapt pentru care dacă nu vrei ca fotografia să surprindă absolut totul, este indicat să te fotografiezi în interiorul casei, unde lumina poate fi dirijată, dar este și mai oarbă la micile detalii. De asemenea, în interior vei putea să schimbi mai ușor îmbrăcămintea și vei avea acces la baie. Dacă vei opta pentru shooting-ul în aer liber, programează-ți ședința cu 90 de minute înainte de apusul soarelui, atunci lumina este propice fotografierii (aceasta este “ora de aur” a fotografilor).

Lumina corectă

Pentru ședința foto în interior doar câțiva pași îți vor asigura lumina perfectă. Evită folosirea blițului cât mai mult posibil. Dacă dorești o lumină naturală pentru poze, fotografiază-te în apropierea unei ferestre, într-o zonă a casei luminată de soare. Fondul din spate ar trebui să fie simplu, astfel încât accentul pozei să cadă pe tine (fondul trebuie să conțină culori discrete, fără modele sălbatice, zig-zaguri sau stropi). Pentru a crea efectul unei siluete perfecte, încearcă să stai în fața ferestrei. Dacă știți unul, două lucruri despre cum se face o fotografie reușită, le puteți folosi pentru a obține privirea din umbră a mamei.

Părul și machiajul

Pentru ca pozele să nu iasă șterse, specialiștii recomandă să folosești puțin machiaj, chiar dacă nu obișnuiești să faci asta. Aranjează-ți părul cu profesionalism și machiază-te perfect sau mergi la salon pentru această etapă de pregătire a ședinței foto. Focusează machiajul asupra ochilor, obrajilor și buzelor; ai grijă să fie simplu, nu foarte încărcat (decât dacă optezi pentru shooting-uri sexi sau foarte fashion).

Cum te îmbraci

Optează pentru haine elastice și strâmte, în culori neutre sau luminoase. Să nu folosești tonuri sclipitoare, dungi, sau haine cu buline mari. Unii fotografi contraindică rochiile negre. Poartă o bluză mulată pentru a evidenția sarcina și o fustă sau rochie lungă. O altă varianta ar fi să porți o bustieră și o fustă wrap ( ajustabilă) sau o bluză lungă neîncheiată cu pantaloni. Există și posibilitatea de a te îmbracă (dacă dorești) în roz pentru fetiță sau în albastru pentru băiețelul pe care îl vei avea sau în rochii în nuanțele pepinierei tale, pentru ca mai târziu să poți decora camera bebelușului cu aceste poze.

Obținerea unghiului corect

Anumite unghiuri pot face ca sarcina să pară invizibilă, însă fotografiile făcute din unghiul corect, în mod special cel de 45 grade, vor pune în evidență sarcina. În general, cele mai bune portrete sunt cele făcute de la nivelul ochiului; înconjurarea sarcinii cu mâinele tale, o va accentua într-o lumină pozitivă. Dacă soțul sau partenerul se află lângă tine în fotografie, ar trebui să stea lângă tine pe pat sau în spatele tău, cu o mâna deasupra sarcinii și una dedesubt. 

Sursa