Când o femeie află că este însărcinată, ea începe numărătoarea: oare când se va naște copilul. Fiecărei mame însărcinate îi este frică de a da naștere mai devreme decât termenul așteptat, mai ales în cazul în care astfel de episoade triste au fost din cauza avortului spontan anterior.
Factorii de risc
Nașterea prematură poate apărea din mai multe motive. De exemplu, din cauza nivelului socio-economic scăzut, viața de familie nereușită, obiceiurile proaste ale viitoarei mame, avortul efectuat anterior, naștere prematură sau avort spontan.
De asemenea, cauza nașterilor premature poate fi o infecție a sistemului urogenital, diferite boli somatice, tulburările în structura și funcționarea organelor sexuale. Nasterea prematura poate fi cauzata de diverse complicații care apar în timpul sarcinii actuale.
Ar trebui să se acorde o atenție deosebită la bolile infecțioase suportate de femeie în această sarcină.
Nașterea prematură de la 22 până la 27 săptămâni poate fi din cauza unei infecții în membranele fetale și a unei rupturi prematur. În această situație, plămânii nu au atins încă maturitatea necesară, care și este motivul pentru că există anumite dificultăți în timpul reanimării.
Nașterea prematură de la 28-33 săptămîni poate fi cauzată de o varietate de motive, dar perioada de reanimare a copilului este mult mai ușoară. Probabilitatea unui rezultat mai favorabil în nașterea prematură este semnificativ crescută cu varsta gestațională de la 34-37 săptămâni.
Simptome ce provoacă frica
Medicii împărt nașterea prematură în pericol de pornire, de începere și începere propriu-zisă în travaliului. Amenințările nașterii premature sunt însoțite de dureri neregulate în abdomen și spate mai mici din cauza tonului ridicat al uterului, în timp ce colul uterin rămâne închis. Nașterea prematură e însoțită de crampe, dureri abdominale și creșteri constant ale uterului, în timp ce colul uterin se scurtează și se deschide. Uneori, acest lucru provoacă rupturi și scurgeri de ape.
Necesitatea tratamentului
În cazul apariției simptomelor ce indică posibilitatea unei nașteri premature, tratamentul trebuie să fie diferențiat, astfel odată cu începerea nașterii, puteți lua măsuri pentru a păstra sarcina, iar în cazul travaliului prematur tratamentul nu va aduce rezultate pozitive.
Pentru a reduce excitabilitatea uterului și a activității sale contractile, femeiei îi este prescris repaus la pat, medicamente calmante și antispastice.
În tratarea nașterii premature, poate fi utilizat tratamentul nemedicamentos de fizioterapie non - farmacologic, cum ar fi electrorelaxarea uterină prin acționarea unui curent alternativ. Această procedură se realizează cu ajutorul unui aparat special. Acest tratament este foarte eficient și sigur pentru mamă și copil.
De asemenea, în tratamentul femeilor gravide cu iminență de avort spontan, acupunctura este un pericol prematur utilizat în asociere cu medicamentele. De asemenea, cu acest diagnostic al tulburărilor respiratorii ale nou-născuților prin numirea medicamentelor speciale pentru femeile gravide. Toată problema este că există diverse noi tulburări la copilași ca cele respiratorii cauzate de subdezvoltarea plămînilor. Acest lucru este foarte eficient pentru prevenirea sarcinii de la 28-35 săptămîni, acesta trebuie repetat după 7,8 zile de două ori sau de trei ori – se repetă.