Placenta praevia creează un risc anumit pentru o sarcină și naștere normală. Cunoașterea particularităților propriului organism va permite să duceți cu succes până la capăt sarcina și să nașteți unui copil sănătos.

Placenta praevia: supravegherea medicală prenatală și nașterea

Femeia gravidă diagnosticată cu placenta praevia întotdeauna este obiectul numărul 1 pentru medic la consultația pentru femei. Viitoarea mamă cu această afecțiune este invitată la consultație mai des, iar uneori se recomandă chiar și un tratament de profilaxie în staționar sau maternitate. În caz de necesitate, pentru îmbunătățirea funcției placentei amplasată incorect sunt prescrise vitamine și medicamente care îmbunătățesc circulația sangvină și metabolismul.

Femeia gravidă cu placenta praevia trebuie să fie atentă la maxim. Placenta praevia este anume cazul, când nu se recomandă sau este limitată activitatea fizică, care poate provoca sîngerarea. În cazul unei sîngerări, femeia obligatoriu este internată la spital, indiferent de termenul sarcinii.

O altă consecință negativă a placentei praevia – este poziționarea incorectă a fătului, care poate provoca dificultăți la naștere.

Placenta praevia: supravegherea medicală prenatală și nașterea

Femeia la naștere

Placenta praevia sau poziționarea joasă a placentei poate provoca sîngerări la naștere , cu un grad de severitate sporit. În dependență de tipul placentei praevia, medicul trebuie să ia o decizie importantă, în baza cărai femeia va naște pe cale naturală sau i se va face cezariană. În cazul unor sîngerări puternice și repetate nașterea poate fi provocată înainte de termen.

Placenta praeiva nu este o sentință! Este important să mergeți cu regularitate la consultație și să urmați necondiționat recomandările medicului.