Mulți specialiști afirmă că hemoroizii reprezintă plata pentru tot confortul contemporan de care ne bucurăm. Pentru că principalele cauza ale apariției acestei afecțiuni – stilul sedentar de viață, alimentația incorectă și… lectura la toaletă. Însă, de cele mai dese ori, această problemă apare la femei după naștere. Deci, cum putem evita apariția hemoroizilor?
1. Avem grijă de regimul alimentar. Hemoroizii pot afecta femeile slabe și femeile mai plinuțe. În același timp, femeile cu surplus de greutate au de suferit mai mult. De aceea, atitudinea față de recomandări și alimentația sănătoasă trebuie să fie foarte serioasă. În primul rând, reduceți consumul de proteine și amidon ce se conțin în produsele care, la surplus, zgurează intestinul: carnea, nucile, cașcavalul, ouăle, cartofii, copturile. Adăugați în regimul dumneavoastră alimentar mai multe cereale, fructe și legume bogate în fibre: mere, pere, prune, hrișca, porumb ș.a.m.d.
2. Atenție la factorul genetic! Există opinia că hemoroizii se transmit genetic. Dacă mama dumneavoastră s-a confruntat cu asemenea probleme, ar trebui să vă asigurați încă înainte de naștere. Hemoroizii depistați la timp se pot trata timp de o lună!
3. Viața înseamnă mișcare! Această afirmație este valabilă și în ceea ce ține de hemoroizi. Dacă nu aveți niciun fel de contraindicații în sarcină nu stați pe loc. Mișcați-vă mai mult.