Părinții tineri așteaptă mereu cu nerăbdare și bucuriracest eveniment - nașterea copilului. Vine o nouă perioadă de viață, plină de noi experiențe, plină de bucurii și descoperiri neobișnuite. Dar aproape nimeni nu crede că această bucurie este afectată de faptul că cele mai multe dintre femeile în perioada de după naștere își pierd interesul pentru sex, la fel, există interdicții medicale în viața sexuală pentru o vreme. Și se pune întrebarea: dacă se va restabili complet viața sexuală după naștere iar dacă da, peste cât timp ar trebui să se întâmple.

Caracteristicile relațiilor sexuale după naștere

Peste cît timp după naștere revenim la sex?

Atunci când femeia este externată din maternitate, medicii o sfătuie să se ​​abțină de la activitatea sexuală până nu va trece una sau două luni de la naștere. Dar viața merge la toți diferit, iar după prima naștere a copilului, în special. Multe cupluri, ignoră sfatul medicilor și reiau sexul după două-trei săptămâni de la naștere, de îndată ce  învetează eliminările la femeie. Unele, dimpotrivă, după o lungă perioadă de timp, atunci când toate rănile s-au vindecat și viața sexuală este posibilă.

Bărbații ar trebui să știe, că la cele mai multe femei, în această perioadă există o diminuare a libidoului și aceasta poate dura o lungă perioadă de timp, de la luni până la ani de zile. Există rezultate de cercetare care sunt destul de dezamăgitoare. Douăzeci la sută dintre femei în prima lună, atunci când sexul nu este interzis, dorinta  nu le-a apărut de odată, douăzeci și unu la sută - după naștere  în general au pierdut interesul față de viața sexual, iar la multe s-a observat chiar o respingere față de sex. Prin urmare, dacă soția nu este pregătită să reia relațiile sexuale, înarmați-vă cu răbdare și așteptați până când dorința va apărea.

Din nou, relațiile sexuale între soți în perioada postpartum este influențată de mai mulți factori. Cel mai important dintre ei - starea ei și a copilului. Poate că după rupturi a fost cusută sau a avut o naștere grea, ba chiar îndatoririle materne joacă un rol important . Prin urmare, o mare importanță în reluarearea dorinței sexuale la femei o au relațiile dintre soți, dacă tînăra mamă este bine odihnită, dacă soțul preia o parte din atribuțiile legate de copil. Anume prima lună după apariția unui copil este considerată a fi destul de dificilă pentru ambii soți.

De ce medicii nu recomandă sexul imediat după naștere?

Toți experții, fără excepție, cred că reluarea vieții sexuale  mai devreme, poate contribui la procesul inflamator în uter și poate produce sîngerări. Astfel provocă daune extrem de mari pentru sănătatea femeilor. Uterul după naștere revine la dimensiunea sa, care a fost înainte de sarcină, dar mucoasa revine la normal în doar șase săptămâni.

Multe femei, chiar și după o perioadă de timp rezonabilă, nu caută să-și reînnoiască  relațiile intime, de multe ori ca barieră servesc motivele psihologice, foarte rar - dereglarea organelor sexuale. Femeile postpartum se confrunta cu teama de sex, frica de durere  sau teama de a nu fi atractive, sau din cauza oboselii, sau a motivului - depresia postpartum, sau problema din cauza suturilor.  Deci, ele refuză să facă sex.

La reluarea relațiilor sexuale senzațiile dureroase nu sunt excluse. Aceasta se poate explica prin mai mulți factori. Acest lucru poate fi orice infecție, schimbarea în grosimea pliurilor pielii vulvei și săpunurile  iritante. Durerea poate fi declanșată de uscăciunea vaginală pe fondalul unor schimbări hormonale sau lipsa de pregătire pentru actul sexual sau poziția neobișnuită și incomodă.

Dacă în timpul nașterii femeia a avut rupturi uterine, aceasta poate opune instinctiv rezistență la prima penetrare de contact. De aceea bărbatul ar trebui să arate grijă și atenție specială, prin controlul mișcărilor și cel mai important - nici o grabă.

Desigur, există alternative la sexul vaginal și anume : sexul anal și oral. Abstinența sexuală în timpul perioadei postpartum – un refuz la sexul obișnuit adică, penetrarea vaginului. Ar trebui să se clarifice faptul că contactul oral - genital se poate face aproape fără nici un orice rău, deaceea se poate recurge la el peste  câteva zile de la naștere.

Caracteristicile relațiilor sexuale după naștere

Dacă aveți copci, cum fectează ele relația intimă?

Cel mai adesea, în timpul nașterii apar  rupturi sau obstetricianul le face pentru a lărgi canalul de naștere, iar după naștere ele sunt cusute. Pentru vindecarea lor este nevoie de timp. Datorită faptului că sunt cusute cu ațe cosmetic speciale, în aproximativ cinci zile ele putrzesc. Cu toate acestea, nu este exclusă probabilitatea de inflamație după externarea din spital și faptul că - ea este o rană în care se colectează sânge și hematoma formată în acest loc poate cauza dureri tinerei mame. De aici și vine teama femeii înainte de primul contact sexual după naștere.

Bărbatul nu ar trebui să-și grăbească soția, până când ea nu simte că este gata să reia viața intimă. De asemenea, nu trebuie să uite faptul că primul contact sexual după naștere nu va  fi la fel de bun ca înainte. În cazul în care apar dureri la nivelul cusăturilor sau ( și mai rău) apar sângerări, atunci este rezonabil să se aștepte un pic și să încercați din nou peste un timp. Dar, în cazul în care aceste probleme persistă, atunci, fără consultarea unui specialist nu puteți face nimic. Poate cusăturile sunt  prea strînse și e nevoie de ajutor medical, pentru a înlătura problema.

Cum poate fi readusă plăcerea intimă după naștere?

Aici, în mod clar, graba doar dăunează. Ambii părinți trebuie să fie mai toleranți și să-și amitească câteva reguli simple. Dacă există iubire în familie, atunci nu există nici o problemă . Mai întâi de toate, femeia ar trebui să fie deschisă și sinceră cu partenerul său, să nu tacă, ci să vorbească despre schimbările care au loc în corpul ei după naștere. Bărbatul trebuie să trateze cu înțelegere problemele, să aibă grijă, să fie afectuos nu numai față de soția sa, dar, de asemenea și față de copil. Soția înțeleaptă va încuraja grijă soțului ei pentru copil și nu va percepe sexul ca pe un serviciuc, ci va înțelege că este important pentru ambii. Și mai important, desigur pentru oameni este atitudinea blândă pentru corpul feminin în timpul actului sexual, anume în această perioadă dificilă.

Ocazional, desigur, dar, de asemenea, a fost constatată  și o altă parte, atunci când soțul nu face față sexului după nașterea copilului. Femeia începe să facă presupuneri. Dar știm cu toții că femeia, în cazul în care ceva nu înțelege, atunci ea inventează și în așa situații, speculațiile ei vor fi destul de descurajătoare.  Ea poate decide că soțul ei nu o mai iubește sau nu o vrea sau și-a pierdut frumusețea, a devenit urâtă sau începe să-l suspecteze de înșelăciune.

Cu toate acestea, nu intrați în panică, puteți vorbi deschis cu patenerul, fără a exercita presiune. Poate că împreună veți găsi cauza acestor schimbări.

Odată ce interdicțilei de sănătate au ajuns la capăt iar dorința unuia dintre parteneri nu a apărut, puteți experimenta cu noi poziții sau folosiți jocurile de rol. Orice mijloace sunt bune pentru ca bucuria relațiilor intime să fie din nou printre voi. Și nu fiți supărați că, în prima lună nu prea merge așa cum vă doriți, pentru a vă îmbunătăți relațiile ete nevoie de timp. În această perioadă dificilă pentru relația dvs este deosebit de important să demonstrați atenție și afecțiune. Și nu este nimic în neregulă, trebție să mergeți la un terapeut, specializat în probleme de familie, sau sexolog, cu ajutorul lui veți fi capabiil să vă întoarceți fosta luminozitate în relațiile intime și cît mai mai repede.

Psihologia feminină în perioada postpartum.

După naștere, începe o nouă etapă în viață, nu este surprinzător faptul că atitudinea femeilor variază foarte mult. Tot acest timp gândurile ei sunt îndreptate asupra copilului nou-născut. În natură, totul este aranjat, astfel că atât timp cât copilul are nevoie de îngrijirea mamei, nu poate fi vorba de lăsarea urmașilor. O parte din motivul de scădere a libidoului în prima lună după naștere este acesta. Doar, femeia este complet concentrată asupra copilului - în grija constantă față de el și alte diverse griji. Și ei, de multe ori, i se pare că acest sprijin de la un soț este prea mic, că el nu a împărtășit preocupările și grijile ei. În postpartum femeile sunt deosebit de puternic expuse la sentimentul că sunt singure, izolate de la viață. Această condiție nu este atât de inofensivă, ea se poate dezvolta în depresie.

Aceasta nu este o noutate, că figura unei femei după naștere devine mai puțin atractivă. Talia nu este la fel de slabă, sînii cresc în dimensione iar problema  excesului de greutate este destul de acută, pentru că tânăra mamă pentru a hrăni copilul ar trebui să mănânce caloric. În plus, copilul ocupă tot timpul și nu lasă nici o oportunitate mamei de a se ocuapa de aspectul ei, să nu mai vorbim de stilul de viață activ. Toți acești factori, desigur, contribuie la apariția supraponderalității și ca consecință –se reducere autoaprecierea.

Dar motive de disperare nu-s. Comportați-vă de parcă ați făcut ceva imens pentru activitatea desfășurată. Bărbatul trebuie să-și susțină soția și să -i arate că ea a rămas încă atractivă în ochii lui și trebuie să-i dea o șansa de a face acest lucru. Nu ar trebui să renunțați, dacă apropiații vă oferă ajutor. Lăsați partenerul să meargă cu căruciorul la plimbare, între timp odihniți-vă, aduceți-vă în ordine, și, eventual, găsiți timp pentru sala de sport.

Pentru a rezuma acest articol. Fiecare femeie decide, atunci când poate relua viața sexuală după naștere. Aș dori ca tinerele mame să primească astfel de sfaturi : nu vă concentrați numai asupra copilului, cît de dificile și complexe nu ar fi primele luni după naștere, nu creați condiții pentru reproșurile și insultele soțului. Iubirea reciprocă , spusținerea, alinierea intereselor vă vor  ajuta să readuceți bucuria de sex.