Uleiul de cocos - un produs natural. Uleiul e fabricat fără utilizare de aromanţi, parfumuri, agenţi de îngroşare, coloranţi şi alte substanţe chimice . Toate proprietăţile utile ale uleiului nucii de cocos sunt prevăzute în însăşi natura lui, aşa că nu are nevoie de aditivi artificiali care de multe ori sunt dăunători.
Proprietăţile miraculoase ale uleiului nucii de cocos sunt prevăzute cu următoarele:
1. Acidul Lauric oferă o acţiune antibacteriană.
2. Uleiul de cocos conţine cel puţin 50 % din componenţa naturală.
3. Acidul hialuronic - reează un mediu umed al suprafaţii pielii.
De asemenea, în componenţa uleiului se conţine acidulul palmitic, acidul caprilic, acidul oleic, acidul capric, acidul stearic, linoleic, arahidonic.
Datorită acestui fapt, uleiul de nucă de cocos este unul dintre cei mai buni agenţi de hidratare, de înmuiere, un echipament de protecţie şi de îngrijire a pielii şi părului.
De ce mirosul pare neobişnuit?
Datorită faptului că uleiul e nerafinat și natural, mirosul diferă de obicei de cel cu aromatizatori (rafinarea înmoaie mirosul nucii de cocos și-n același timp se pierd cele mai multe dintre proprietățile sale utile). În afară de aceasta starea cremoasă a uleiului promovează concentrarea mirosului (păstrează uleiul în stare lichidă și observați că mirosul variază). De asemenea, percepția mirosului este afectată de condițiile climatice și simțul mirosului personal (același tip de ulei într-un climat diferit sau o altă persoană îl va percepe diferit).
Utilizarea uleiului de cocos.
Consumul regulat al uleiului nucii de cocos prelungește tinerețea și sănătatea pielii și a părului.
Uleiul de cocos are o serie de efecte miraculoase:
- Încetinește formarea ridurilor;
- Hidratează, hrănește și catifelează pielea;
- Efect anti - inflamator;
- Reduce pierderea proteinelor în timpul spălării;
- Protejează pielea de factorii externi (ultraviolete dăunătoare, bacterii, viruși, murdărie, praf, etc);
- Hrănește și hidratează pielea după epilare;
- Un strat de ulei pe păr protejează fibrele de umflare și daună adusă în timpul periajului și ștergerii cu un prosop;
- Creează un strat protector stabil, care ajută la uniformizarea și frumusețea bronzului;
- Păstrează unghiile sănătoase și solide;
- Benefic acționează asupra dispoziției - elimină stresul și oboseala psihică.
Uleiul de măsline poate fi aplicat des. El poate fi folosit în pregătirea măștilor pentru ten și pentru păr.
De asemenea, uleiul de cocos poate fi utilizat în asociere cu alți componenți și agenți nutritivi pentru o mai bună absorbție a nutrienților.
În formă pură, uleiul de cocos poate fi utilizat :
- ca o alternativă a loţiunii. Se aplică pe pielea umedă imediat după duş.
- ca o alternativă a cremei - pentru a hrăni şi hidrata pielea.
- ca un mijloc de bronz - face bronzul uniform, în timp ce previne deshidratarea şi uscarea.
- ca un agent de înmuiere şi de calmant după epilare, manichiură, pedichiură, ras. Face pielea netedă şi moale. Are efect anti - inflamator.
- Ca mască de păr - hrăneste, hidratează şi reface părul. Minimizează pierderea de proteine în timpul spălării .
Folosirea uleiului de cocos pentru faţă:
Proprietăţile utile ale uleiului dec cocos sunt datorate componenţei sale, un procent mare din care – sunt acizii hialuronic, lauric, miristic şi alţi acizi graşi saturaţi. Anume prin intermediul acestor acizi, uleiul are o consistenţă solidă şi aceasta este foarte repede absorbit în piele. Aplicarea uleiului nucii de cocos pentru faţă permite ca într-o chestiune de secunde să inmoaie şi să netezeşte pielea, oferindu- un aspect elegant şi neted.
Aplicarea uleiului de nucă de cocos ajută la menținerea sănătății și frumuseții tuturor tipurilor de piele, dar este recomandat în special pentru cel uscat, exfoliat, aspru și cel predispus îmbătrînirii pielii.
Faptul că uleiul are multe proprietăți excelente de emoliere, hidratare şi hrănire, iar după aplicare, acesta face un fel de strat invizibil pe piele, care are funcția de protecție și menține permanent un echilibru optim de umiditate în piele. Folosind uleiul nucii de cocos Parasută pentru față, în cel mai scurt timp e posibil de înlăturat uscarea excesivă, exfolierea pielii şi protecţia ei împotriva crăpăturilor.
În plus, uleiul de cocos ajută la netezirea în mod semnificativ a pielii, iar apariţia ridurilor superficial se îmbunătățeşte datorită tonului general și elasticităţii pielii, făcîndu-l ideal pentru îngrijirea deja lentă și pielea îmbătrânită.
Puteți folosi, de asemenea, ulei de cocos pentru faţă, aplicîndu-l doar pe locurile problematice ale pielii (exfoliere, inflamație, iritație, etc).
Uleiul de cocos se poate aplica în formă pură. Pe baza lui se poate face o mască pentru piele, faţă şi păr. De asemenea, uleiul de cocos poate fi utilizat în asociere cu alţi hidranţi și agenți nutritivi pentru o mai bună absorbție a nutrienților.
Uleiul de cocos pentru arsuri solare:
Uleiul de cocos natural, pe lângă alte avantaje, care este folosit în formă pură, înainte și după plajă.
Uleiul de cocos:
- Contribuie la un bronz uniform, tropical.
- Hidratează pielea pentru o lungă perioadă de timp.
- Nu permite pielii să se usuce.
- Previne apariţia ridurilor premature.
- Se absoarbe rapid, nu lasă urme grase.
- Hipoalergenic.
- Masarea uşoară şi îmbibarea în piele după arsurile solare, pielea se înmoaie, slăbeşte arderea.
Uleiul de cocos poate fi utilizat și ca metodă de bronzare, ca înainte de o ședință (atrage bronzul și nu permite arderea pielii și usucării) cît și după şedinţă, pentru a hidrata pielea din nou.
Crema specială de bronzare nu afectează protecția pielii, ea doar accelerează procesul de bronzare și ușor o umezeşte, pe lângă aceasta crema mai conține o mulțime de substanțe chimice nocive.
Uleiul de nucă de cocos - este un remediu natural, prin urmare, nu are efecte secundare şi alergii.
Atrageţi o atenţie deosebită la nota de pe cutia de cremă. În cele mai multe dintre ele sunt incluse în compoziția lor ulei de cocos, dar nu în cantități semnificative.
Uleiul de cocos se foloseşte în caz de vergeturi:
Uleiul de cocos nu este un instrument profesional contra vergeturilor pe piele (aşa cum este complet natural, fără a adăuga ingrediente chimice), dar poate fi folosit ca scop profilactic.
În uleiul de cocos se conține vitamina E, care este un antioxidant puternic. Datorită capacității pentru protejarea membranelor celulare și pentru prevenirea oxidării acestora. Această vitamină aplicată pe piele protejează celulele de degenerare, așa că printre altele, se mai utilizează în tratamentul vergeturilor. Proprietățile uleiului de nucă de cocos este un hidratant minunat, care are, de asemenea, un efect pozitiv asupra acestei probleme.
Cum să utilizați uleiul de nucă de cocos în calitate de agen nutritiv și hidratant:
1. Faceţi duş, folosind un scrub exfoliant.
2. Fără a părăsi baia, aplicaţi ulei prin mișcări de masaj.
3. Clătiţi cu apă calduţă şi ulei, ștergeți ușor cu un prosop. Pe pielea ta va fi un strat foarte subțire de ulei de nucă de cocos.
Aplicarea uleiului de nucă de cocos cu alte uleiuri şi produse cosmetice:
Dacă pentru un motiv oarecare, nu vi se potrivește uleiul de nucă de cocos în forma sa pură, puteți să-l amestecaţi cu alte uleiuri din plante naturale sau cu creme cosmetice finite.
Pentru a alege pentru pielea ta cele mai potrivite amestecuri de ulei, citiți mai întâi descrierea fiecăreia dintre ele. Amestecurile proporţionate pot fi nelimitate, dar de obicei se folosesc uleiuri de nucă de cocos 1 parte pentru 2-3 din alte uleiului folosite.
Dar pentru a le amesteca, uleiul de cocos, trebuie să se topească mai întâi într- o baie de apă într-o stare lichidă și numai după se adăugă alte uleiuri. Amestecul trebuie să fie amestecat imediat și se toarnă într-un borcan pregătit din timp.
O astfel de agent de ulei gătit la domiciliu poate fi folosit din nou ca o cremă de faţă pentru pielea din jurul ochilor, pentru masajul facial şi pe gît sau pur și simplu sub formă de măști, aplicînd compoziţia pe faţă pentru 20-30 de minute.
În ceea ce privește adaosul de ulei de nucă de cocos în crema cosmetică deja pregătită sau, de exemplu, în agenții de curățare a pielii (lapte, loţiuni tonice), apoi se amestecă uleiul cu un singur agent - partea utilizatoare. Pentru a face acest lucru, se topeşte un buton de unt în degete, în mînă sau doar în contact cu lubrifia pielii, deasupra se aplică un punct pe partea de sus de cremă, apoi se unge deja cu ulei.
În mod similar cu loţiunile și tonicele - se aplică în primul rând uleiul pe piele, după aceea din partea de sus se începe a şterge faţa cu un tampon de bumbac înmuiat în agentul de curățare.
Ce facem dacă uleiul se îngroaşă?
În cazul în care uleiul se îngroaşă, acest fapt confirmă doar naturalețea ei (punctul de topire de 25 de grade Celsius) .
Pentru ca uleiul să se topească, puneți borcanul sub un jet de apă caldă sau depozitați-l într-un loc cald, cum ar fi baia.
Dacă vă este mai ușor și mai plăcut de a folosi uleiul de nucă de cocos îngroșat, apoi turnaţi într-un recipient de sub orice cremă. Păstrați într-un loc răcoros (sub 20 grade) sau în frigider, astfel încât să puteți folosi uleiul ca o cremă hidratantă.