Educația sexuală este un subiect controversat, dar în același timp important în societatea noastră. În timp ce unii părinți aleg să-și informeze copiii despre dezvoltarea lor fiziologică și sexualitate în general, alții consideră că aceste discuții nu își au locul în familie, considerându-le tabu. Există și familii în care părinții se sărută cu ușile închise, departe de privirile curioase ale copiilor. Psihologul Lidia Parhitico a explicat de efecte poate avea asupra copilului faptul că părinții se sărută în fața lui.

Îmbrățișările și sărutările părinților pot trezi doar emoții pozitive în percepția copilului. Cel mic se poate simți în deplină siguranță atunci când cele mai apropiate persoane din viața lui au o relație atât de frumoasă.

”Mama și tata se pot săruta și îmbrățișa dacă micuțul înțelege că acest moment este plăcut pentru toți membrii familiei. Părinții se bucură unul de altul, iar copilul rămâne cu un exemplu de relație pozitivă și frumoasă între un bărbat și o femeie.

Totuși, pasiunea și dorința sexuală în cuplu nu ar trebui împărtășită cu cel mic. Este absolut normal să vă sărutați ușor, în semn de gingășie și tandrețe, însă dacă acel sărut arată mai mult ca o invitație la un act intim, atunci nu ar trebui să se întâmple în fața copilului.”, susține psihologul Lidia Parhitico.

Specialista a mai adăugat că în cazul în care copilul le cere părinților să înceteze aceste ”tandrețuri”, ar fi bine să îi respectați solicitarea.

Discuțiile despre sex cu copilul diferă de la o vârstă la alta. Țineți minte: dacă un copil nu primește răspunsuri de la părinți, își iau informațiile pe internet, din surse nesigure, accesând de cele mai multe ori conținut pornografic, periculos pentru dezvoltarea lor sănătoasă.