Conform studiilor, patru din cinci copii din întreaga lume nu fac destulă mișcare pe zi. Acest lucru duce la atrofierea mușchilor, dar și la o dispoziție proastă.

Organizația Mondială a Sănătății susține că: „Nu numai că este afectată starea sănătății copilului, dar are de suferit și dezvoltarea creierului. Oamenii nu ascultă de sfatul doctorului, care recomandă să facem mișcare cel puțin o oră pe zi, iar acest lucru este o problemă serioasă atât în statele împuternicite, cât și în cele sărace”. 

Totuși, s-a constat că în comparație cu fetele, băieții sunt mai activi.

„Efort fizic” se consideră orice activitate care accelerează pulsul și bătăile inimii: alergatul, ciclismul, săriturile, înotul, gimnastica, aerobica. Activitatea zilnică condiționează o bună dezvoltare a mușchilor, a oaselor, a inimii, a creierului, dar și un plus de energie și bună dispoziție.

În acest context, un doctor din Statele Unite a afirmat că: ,,Copii nu sunt leneși defapt, însă de ce ar „pierde” timpul făcând exerciții fizice, dacă cu același succes pot descărca un joc nou”.

Oamenii dorm prea puțin, petrec mult timp așezați și merg oriunde cu mașina. Părinții sunt primele exemple pe care copiii tind să le urmeze, iar dacă aceștia posedă „viciile lumii moderne”, atunci acest fapt nu face decât să alimenteze dezvoltarea unei generații dependente de tehnologii și cu sănătatea șubredă.