Obiceiul de a sta în pat sau chiar de a dormi cu aceleași haine pe care le-ai purtat afară în patul în care dormi este mai des întâlnit decât ai putea crede. Îți explicăm aici de ce nu este bine să procedezi astfel, din ce motive au ajuns unele persoane să aplice acest obicei, precum și alte informații importante.

mamaplus.md

Curățenia și hainele cu care stai în pat
Faptul că ai făcut duș/baie în ziua respectivă și nu miroși urât nu înseamnă că hainele pe care le-ai purtat la supermarket, la serviciu, în autobuz sau metrou și la diverse întâlniri sunt curate. Unele persoane sunt de părere că sunt realmente murdare. Înainte de a lua în considerare să te faci comod purtând hainele de afară în loc de pijama sau o ținută de tip trening, iată ce motive ar trebui să te pună pe gânduri:

- Ființele umane sunt murdare. Deși știi cu sigurană că respectarea regulilor de igienă corporală reprezintă un beneficiu atât pentru starea ta de sănătate cât și pentru viața socială, aflând ce se întâmplă în decursul unei zile cu corpul unei persoane te va ajuta să înțelegi de ce trebuie să te schimbi de hainele de afară înainte de a te așeza în pat. Conform unui videoclip experimental, o ființă umană produce mizerie în cantități mari. Experții subliniază în acest sens că se descompun în permanență celulele epideliale, secretăm uleiuri prin piele și transpirație în orice material pe care îl purtăm. Mai exact, un om descompune aproximativ 500 milioane de celule epiteliale și un litru de transpirație în fiecare zi. 

- Germenii aderă la corpul uman în mod constant. Philip Tierno, medic și director de microbiologie și imunologie în cadrul Universității New York a relevat în cadrul unei investigații din anul 2010 că bacteriile și organismele pot supraviețui timp de mai multe săptămâni sau chiar luni pe haine. Investigația menționată viza hainele noi din magazine care pot fi contaminate cu bacterii, norovirusuri sau chair stafilococi. Din acest motiv este esențial să speli hainele noi înainte de a le purta și, desigur, să sterilizezi tricoul în care ai mers o zi întreagă la o temperatură de 40 de grade Celsius. 

- Iritațiile, acneea și infecțiile. Site-ul Dermascope.com explică modul în care materialele restrictive ale hainelor pot declașa diverse afecțiuni la nivelul pielii. Astfel, una dintre principalele cauze pentru acneea de pe spate și piept este cauzată de presiunea și fricțiunea prelungită a oricărui material în mod repetat asupra pielii, precum tricourile strâmte și rucsacurile. Cu cât este mai strâmt un obiect vestimentar, cu atât erupția va fi mai pronunțată. În plus, așternuturile și hainele murdare pot transfera mizeria și bacteriile în foliculul de păr, determinându-l să se înfunde și să se infecteze.

Mai multe informații găsești pe: qbebe.ro